Wigilie Firmowe

Zobacz galerię

OFERTA ORGANIZACJI SPOTKANIA WIGILIJNEGO 2024



Staropolskim zwyczajem chcielibyśmy zaprosić Państwa do zorganizowania świątecznego spotkania wigilijnego w niepowtarzalnej atmosferze malowniczych wnętrz Restauracji Filharmonia. Poczęstunek możemy przygotować na jednym z trzech eleganckich poziomów restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Gdańską Starówkę. Możemy zrobić to również w siedzibie Państwa firmy bądź w dowolnym miejscu idealnym na organizację Wigilii.

MENU W FORMIE BUFETU

PROPOZYCJA I – Cena 167 zł netto/os

Zakąski zimne - 200 g/os.

Karp w galarecie z warzywami

Pstrąg wędzony na sałacie chrzanowej

Ryba po grecku

Roladki z karpia po żydowsku

Śledź po kaszubsku

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Domowy pasztet z żurawiną

Schab ze śliwką pieczony w ziołach

Karczek pieczony w ziołach

Mus chrzanowy

Paszteciki z kapustą i grzybami – 2 szt/os

Dania gorące

Barszczyk czerwony- 200 ml/os

Pieczony filet z dorsza w sosie ziołowym- 100 g/os

Plastry pieczeni z szynki z sosem z owoców leśnych- 100 g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Łazanki z kapustą- 100 g/os

Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i rozmarynem- 150 g/os

Desery - 100 g/os

Sernik tradycyjny

Piernik z marmoladą

Jabłecznik

PROPOZYCJA II – Cena 199 zł netto/os

Zakąski zimne - 200 g/os

Karp w galarecie z warzywami

Grawlax

Ryba po grecku

Roladki za karpia po żydowsku

Śledź po kaszubsku

Śledź w oliwie z imbirem i kaparami z papryczkami chili

Schab z morelą opiekany w majeranku

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Sałatka z makaronem grandini i bakaliami

Łazanki z miodem, orzechy włoskie

Polędwiczka wieprzowa sou vide w rozmarynie

Pasztet z dziczyzny z żurawiną

Mus chrzanowy

Dania gorące

Zupa rybna- 100 ml/os

Krem z grzybów leśnych- 100 ml/ os

Filet z łososia w sosie cytrynowym- 100 g/os

Kaczka z sosem śliwkowym- 100g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Krokiety nadziewane kapustą i grzybami- 2 szt/os

Modra kapusta- 100 g/os

Kluski z masełkiem i pietruszką- 100 g/os

Ziemniaki staropolskie- 150 g/os

Desery - 100 g/os

Szarlotka z cynamonem

Czekoladowe z wiśniami

Ciasto marchewkowe

Świąteczny sernik z mandarynką

MENU SERWOWANE


PROPOZYCJA I – Cena 147 zł netto/os

Zupa

Barszcz czerwony z pasztecikiem

Danie główne

Pieczony filet z dorsza, aromatyczny sos z grzybów leśnych, ziemniaki puree, warzywa maślane

Deser

Sernik miodowo-cynamonowy, coulie malinowe

PROPOZYCJA II – Cena 189 zł netto/os

Przystawka zima

Grawlax, sałata z chrzanem, różowy pieprz, dresing limonowy

Przystawka ciepła

Pierogi własnego wyrobu smażone z cebulką i tymiankiem – 3 szt/os

Zupa

Zupa grzybowa z ziołowymi kluseczkami, creme fraiche

Danie główne

Filet z łososia z aksamitnym sosem cytrynowym, ziemniaczane rosti, rozmarynowe warzywa korzeniowe

Deser

Torcik czekoladowy z sosem z czerwonej porzeczki

PROPOZYCJA III – Cena 229 zł netto/os

Przystawka zimna

Vitello z wieprzowiny, sos anchois, rukola

Przystawka ciepła

Pierogi własnego wyrobu smażone z cebulką i tymiankiem - 3 szt/os

Zupa

Krem ziemniaczany z wędzonym łososiem i chipsem z krewetki

Danie główne

Kaczka pieczona w pomarańczach, pietruszkowe golce kaszubskie, sos śliwkowy, modra kapusta

Deser

Gruszka gotowana w winie z goździkami, lody waniliowe z cynamonem

DO WSZYSTKICH ZESTAWÓW MENU PODAWANE SĄ ;

PIECZYWO I MASŁO, KAWA I HERBATA,

WODA MINERALNA ORAZ KOMPOT Z SUSZU.

WSZYSTKIE PODANE CENY SĄ CENAMI NETTO.

DO USŁUG GASTRONOMICZNYCH DOLICZANY JEST SERWIS 10%

DODATKOWE OPCJE

Wino białe i czerwone – cena 75 zł netto/ but.

Prezenty – wyroby własne Restauracji Filharmonia – cena od 190 zł netto / szt. * *Minimalne zamówienie 15 szt

Muzyka na żywo – kolędy – indywidualna wycena