Wigilia w Restauracji Filharmonia
Zapraszamy do organizacji wigilii firmowej w naszej Restauracji. U nas zorganizujesz wigilie firmowe w świątecznej atmosferze.
Nasze spotkanie świąteczne będzie idealne dla mniejszych i większych grup. Od 10 osób do nawet 500 i więcej, dysponujemy różnymi salami w zależności od wielkości grupy.
Organizujemy również wigilie firmowe w siedzibie Klienta, zapraszamy do kontaktu.
MENU
PROPOZYCJA I – Cena 167 zł netto/os *
*Oferta dla min. 40 osób
Zakąski zimne – 200 g/os.
Karp w galarecie z warzywami
Pstrąg wędzony na sałacie chrzanowej
Ryba po grecku
Roladki z karpia po żydowsku
Śledź po kaszubsku
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem
Domowy pasztet z żurawiną
Schab ze śliwką pieczony w ziołach
Karczek pieczony w ziołach
Mus chrzanowy
Dania gorące
Barszczyk czerwony- 200 ml/os
Paszteciki z kapustą i grzybami – 2 szt/os
Pieczony filet z dorsza w sosie ziołowym- 100 g/os
Plastry pieczeni z szynki z sosem z owoców leśnych- 100 g/os
Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os
Łazanki z kapustą- 100 g/os
Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i rozmarynem- 150 g/os
Desery – 100 g/os
Sernik tradycyjny
Piernik z marmoladą
Jabłecznik
PROPOZYCJA II – Cena 199 zł netto/os
*Oferta dla min. 40 osób
Zakąski zimne – 200 g/os
Karp w galarecie z warzywami
Grawlax
Ryba po grecku
Roladki za karpia po żydowsku
Śledź po kaszubsku
Śledź w oliwie z imbirem i kaparami z papryczkami chili
Schab z morelą opiekany w majeranku
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem
Sałatka z makaronem grandini i bakaliami
Łazanki z miodem, orzechy włoskie
Polędwiczka wieprzowa sou vide w rozmarynie
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Mus chrzanowy
Dania gorące
Zupa rybna- 100 ml/os
Krem z grzybów leśnych- 100 ml/ os
Filet z łososia w sosie cytrynowym- 100 g/os
Kaczka z sosem śliwkowym- 100g/os
Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os
Krokiety nadziewane kapustą i grzybami- 2 szt/os
Modra kapusta- 100 g/os
Kluski z masełkiem i pietruszką- 100 g/os
Ziemniaki staropolskie- 150 g/os
Desery – 100 g/os
Szarlotka z cynamonem
Czekoladowe z wiśniami
Ciasto marchewkowe
Świąteczny sernik z mandarynką
PROPOZYCJA I – Cena 147 zł netto/os
Zupa
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Danie główne
Pieczony filet z dorsza, aromatyczny sos z grzybów leśnych, ziemniaki puree, warzywa maślane
Deser
Sernik miodowo-cynamonowy, coulie malinowe
PROPOZYCJA II – Cena 189 zł netto/os
Przystawka zima
Grawlax, sałata z chrzanem, różowy pieprz, dresing limonowy
Przystawka ciepła
Pierogi własnego wyrobu smażone z cebulką i tymiankiem – 3 szt/os
Zupa
Zupa grzybowa z ziołowymi kluseczkami, creme fraiche
Danie główne
Filet z łososia z aksamitnym sosem cytrynowym, ziemniaczane rosti, rozmarynowe warzywa korzeniowe
Deser
Torcik czekoladowy z sosem z czerwonej porzeczki
PROPOZYCJA III – Cena 229 zł netto/os
Przystawka zimna
Vitello z wieprzowiny, sos anchois, rukola
Przystawka ciepła
Pierogi własnego wyrobu smażone z cebulką i tymiankiem – 3 szt/os
Zupa
Krem ziemniaczany z wędzonym łososiem i chipsem z krewetki
Danie główne
Kaczka pieczona w pomarańczach, pietruszkowe golce kaszubskie, sos śliwkowy, modra kapusta
Deser
Gruszka gotowana w winie z goździkami, lody waniliowe z cynamonem
DO WSZYSTKICH ZESTAWÓW MENU PODAWANE SĄ ;
PIECZYWO I MASŁO, KAWA I HERBATA,
WODA MINERALNA ORAZ KOMPOT Z SUSZU.
WSZYSTKIE PODANE CENY SĄ CENAMI NETTO.
DO USŁUG GASTRONOMICZNYCH DOLICZANY JEST SERWIS 10%
DODATKOWE OPCJE
Wino białe i czerwone – cena 75 zł netto/ but.
Prezenty – wyroby własne Restauracji Filharmonia – cena 190 zł netto / szt. * Minimalne zamówienie 15 szt
Muzyka na żywo – kolędy – indywidualna wycena