ZAMÓW ONLINE

Sprawdź opinie o nas:

Referencje logo tripadvisor, opinie o Restauracji Filharmonia logo trójmiasto, opienie o Restauracji Filharmonia

Garmaż Wielkanocny 2023

Czego nie może zabraknąć na Państwa wielkanocnym stole? Pasztetów, mięs pieczonych, jajek, mazurka? Liczymy, że nasza oferta zaspokoi potrzeby Wszystkich :). Zapraszamy do składania zamówień.

Zimne przekąski:

– Jaja faszerowane musem z szynki i pora – 1 połówka 5zł

– Jaja faszerowane łososiem wędzonym i wasabi – 1 połówka/6zł

– Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 400g( 4 porcje )/89zł

– Domowy pasztet z owocami żurawiny – 200g/29zł

– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 200g/18zł

– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 200g/45zł

– Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 200g/69zł

– Sałatka jarzynowa – 500g/40zł

– Karkówka w ziołach – 150g/22zł    

– Schab ze śliwką – 150g/27zł

– Sos tatarski 100ml/ 12zł

– Ćwikła domowa 100g/ 16zł

 Zupy:

– Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem – 900ml /45zł

– Chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi – 900ml/55zł

Dania do podania na ciepło:

– Filet z dorsza w sosie kaparowym- 150g/ 33zł

– Filet z łososia w sosie porowym – 150g/ 43zł

– Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym – ok. 200g/27zł

– Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego – 1szt ok. 300g/ 49zł

– Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy  – porcja/69zł

– Zraz wołowy w sosie własnym  – 1szt ok. 150-200g/ 39zł

– De volaille z masłem– ok.150g/24zł 

– Kiełbasa biała pieczoną z cebulką  – 300g/39zł

– Bigos myśliwski – 500g/ 69zł

– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 14zł

– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 300g/39zł

– Buraczki zasmażane – 300g/ 29zł

Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )

– Halibut w sosie winogronowym 200 g / 55 zł
– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek – 1szt ok. 250g / 69zł
-Eskalopki z dzika w sosie borowikowym – 180 g/ 59zł

* Deska pieczonych mięs i pasztetów (karkówka w ziołach, schab ze śliwką, polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie, domowy pasztet z żurawiną ) 1000 g / 179 zł

Zamówienia przyjmujemy do 05.04.2023 na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Odbiór w sobotę 08.04.2023 w godzinach 13:00-15:00

Obiad komunijny

Komunia Święta to wyjątkowe wydarzenie dla dziecka oraz najbliższych. Uroczysty obiad w wyjątkowych wnętrzach Restauracji Filharmonia z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto to doskonałe dopełnienie tego wyjątkowego dnia.

Zapewniamy 3 kameralne sale, każda na wyłączność, przepyszną kuchnię, miłą atmosferę i profesjonalną obsługę.

Szczegóły nasze oferty poniżej:

PROPOZYCJA MENU I

Zupa

Krem z pomidorów, creme fraiche, bazylia

Danie Główne

Roladki drobiowe faszerowane mozarellą i suszonymi pomidorami, z kremowym sosem pesto, młode ziemniaki z koperkowym vinegret, karmelizowana marchewka

Deser

Domowa szarlotka podana z lodami

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 139 zł/osoba

PROPOZYCJA MENU II

Przystawka

Pasztet staropolski, rukola, dressing z owoców leśnych

Zupa

Rosół z koguta z kluseczkami i pietruszką

Danie Główne

Polędwiczka wieprzowa w kremowym sosie z leśnych grzybów, ziemniaki tymiankowe, glazurowane buraczki

Deser

Włoskie Tiramisu

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 155 zł/osoba

PROPOZYCJA MENU III

Proszę o wybór 1 przystawki zimnej oraz 1 zupy dla wszystkich Gości.

Przystawka zimna (1 do wyboru przez Państwo)

Tatar ze śledzia bałtyckiego na plincu ziemniaczanym, roszponka, cytrusy

Lub

Schab długo pieczony w rozmarynie z dresingiem chrzanowo-buraczanym

Zupa (1 do wyboru przez Państwo)

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

lub

Gdańska zupa rybna

Dania główne na półmiskach ( 2 rodzaje do wyboru )

Szynka pieczona po szlachecku podana z sosem pieprzowym

Pierś z kurczaka zapiekana z salsą z papryki i szpinaku

Filet z białej ryby podany w sosie cytrynowym

Ziemniaki z pieca w ziołach

Kasza bulgur z masełkiem i pietruszką

Surówka z kapusty i marchewki z dressingiem koperkowym

Kruche sałaty ogrodowe (świeży ogórek, rzodkiewka, pomidor, szczypior)

Desery na półmiskach 2 szt/os – 100g (do wyboru 3 pozycje)

Szarlotka

Sernik domowy z rodzynkami

Ciasto z truskawkami

Kajmakowe

Jogurtowe z owocami

Pleśniak

Babeczka z budyniem waniliowym z owocami

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 189 zł/osoba

PROPOZYCJA MENU IV

Proszę o wybór 1 przystawki zimnej oraz 1 zupy dla wszystkich Gości.

Przystawka zimna (1 do wyboru przez Państwo)

Łosoś gravlax marynowany w koprze

lub

 Roladka z indyka z cukinią i musem czosnkowym

Zupa (1 do wyboru przez Państwo)

 Zupa z leśnych grzybów, cream fresh

lub

Chrzanowa z klopsikami z cielęciny

Dania główne na półmiskach ( 2 rodzaje do wyboru )

Zraziki wołowe po polsku w sosie własnym

Kaczka z żurawiną i antonówką

Łosoś w sosie porowym

Ziołowe potatki

Kopytka z pietruszką

Modra kapusta z rodzynkami

Mix sałat z vinegretem oraz warzywami

Desery na półmiskach 2 szt/os – 100g (do wyboru 3 pozycje)

Babeczki czekoladowe

Malinowa poezja

Sernik cynamonowy

Szarlotka

Bueno

W-Z

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 229 zł/osoba

DODATKOWE OPCJE

Przystawki zimne – 200 g/os (opcja bufetowa lub patery w stół)

-Dla minimum 15 osób-

Pstrąg wędzony podany na sałacie chrzanowej

Crepes ziołowe ze szpinakiem i serkiem

Kompozycja pieczonych mięs- schab ze śliwką, karkówka w ziołach, boczek pieczony z czosnkiem,

Staropolski pasztet z musem jabłkowym lub z żurawiną

Mini spring rolls z orientalnym sosem

Mini tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami i ziołami

Sałatka brokułowa z jajkiem

Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem

Pieczywo, masło

Cena przystawek zimnych 65 zł/ osoba

MENU DLA DZIECI (do 10 roku życia)

Zupa

Rosół z makaronem, marchewką

Danie główne

Filet z kurczaka w Panco, cząstki ziemniaków, młoda marchewka

Deser

Kompozycja lodów, sos owocowy, owoce

Cena 79 zł/osoba

TORT OKOLICZNOŚCIOWY

Smaki , kształt – do wyboru

Cena od 19 zł/osoba

Własny tort – opłata talerzykowa 9zł/os

Do rachunku doliczany jest serwis 10%

Oferta dla min. 15 osób

Obiad weselny

Ślub to wyjątkowe wydarzenie w naszym życiu, które należy uczcić również w wyjątkowy sposób. Restauracja Filharmonia oferuje 3 kameralne sale z możliwością rezerwacji na wyłączność. Kameralna atmosfera, piękny widok na Motławę i Stare Miasto, wyśmienita kuchnia oraz profesjonalna obsługa to gwarancja wyjątkowego spotkania w gronie najbliższych.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą:

MENU

***

PROPOZYCJA I – Cena 185 zł/os

Przystawka

Pate,  mus z owoców leśnych, rukola, kruszonka orzechowa

Zupa

Krem brokułowy z serem pleśniowym i ziołowo-maślanymi grzankami

Danie Główne

Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem camembert otulony szynką dojrzewającą, gratin ziemniaczany, sałaty ogrodowe z pomidorkami i winegretem truskawkowym

Deser

Włoskie tiramisu

***

PROPOZYCJA II – Cena 199zł/os

Przystawka

Grawlax, rukola, emulsja cytrusowa, pomidorki cherry

Zupa

Krem z białych warzyw z prażonymi jabłkami

Danie Główne

Polędwiczka wieprzowa duszona w Cydrze, chutney jabłkowo-rozmarynowy, gratin ziemniaczany, karmelizowane buraczki

Deser

Brownie z lodami waniliowymi i marynowanymi wiśniami

***

PROPOZYCJA III – Cena 255 zł/os

Przystawka

Carpaccio wołowe, sos balsamiczno-chrzanowy, parmezan, ziołowe grzanki

Zupa

Krem z grzybów leśnych , creme fraiche

Danie Główne

Udo kaczki, modra kapusta, kluseczki gnocchi, sos śliwkowy, śliwka

Deser

Klasyczne Creme Brulee z laską wanilii

******************

OPCJE DODATKOWE;

Napoje bezalkoholowe

Pakiet napoi serwowanych bez limitu – cena 40 zł/os

*Woda mineralna gazowana i niegazowana

*Napoje gazowane (Pepsi, Mirinda, 7UP, TONIK)

*Soki owocowe naturalne

*Kawa i herbata z dodatkami

***

Alkohole;

*Piwo Tyskie z beczki – cena 15 zł 0,5l   

*Wódka czysta Wyborowa – cena 85 zł /but. 0,5l

*Wino musujące „Frederic Chopin” – cena 70 zł/but. 0,75l

*Wino wytrawne białe i czerwone – cena 70 zł /but. 0,75l

*Alkohole własne „korkowe” – cena 25 zł/os

***

Desery i słodkości;

Tort okolicznościowy na zamówienie – cena od 19 zł/os

(smak i kształt do wyboru – 120g/os)

Wybór ciasta i słodkości w papilotach – cena 21 zł/os

(smaki do wyboru – 3 szt./os.)

Owoce filetowane świeżo krojone – cena 20 zł/os

(trzy rodzaje owoców)

Dodatkowe danie na gorąco;

*Barszcz czerwony z pasztecikiem – cena 17 zł/os

*Żurek z kiełbaską i jajkiem – cena 19 zł/os

*Węgierska zupa Gulalaves – 27 zł /os

*Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach i miodzie – 1250zł/szt ok. 13kg dla ok. 40 os.

*Indyk pieczony w cytrusach  – 950zł/szt ok. 13kg dla ok. 30 os.

Gęś pieczona w pomarańczach – 500zł/szt dla ok. 12 osób

***

Bufet zimnych zakąsek – Cena 65 zł/os ( dla min. 20 osób )

(10 zakąsek do wyboru z poniższej listy)

*Wolno gotowane polędwiczki nadziewane śliwką

*Tradycyjny schab pieczony w majeranku

*Karkówka pieczona w tajskiej marynacie

*Pate z dziczyzny z kremem chrzanowym

*Soczysty melon z szynką dojrzewającą i suszonym pomidorem

*Plastry wędzonej piersi indyczej z galaretką żurawinowa

*Filet z Łososia w galaretce z buraczków z sosem wasabi

*Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą

*Owoce morza z warzywną salsą

*Śledzik tradycyjnie po kaszubsku

*Tatar ze śledzia z czerwoną cebulką

*Tortille z nadzieniem warzywną salsą                                                                           *Grillowane warzywa z ziołami i oliwą extra virgine                                                                  *Vou la vent z ogórka nadziewany kremem szczypiorkowym                                                   *Mozzarella z pomidorami i bazylią                                                                                                

*Mix sałat z balsamicznym dresingiem, pomidorki cherry, ser grana padano

*Sałaka z grillowanym kurczakiem z makaronem Penne i marynowaną cukinią

*Sałatka nicejska – tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron 

 *Polska sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem                                                                *Sałatka warzywna z serem typu „feta”

Do wszystkich zakąsek podawane są domowe marynaty i dipy

oraz pieczywo i masło

Do rachunku doliczany jest serwis 10%

Kolacja walentynkowa 10-14.02.2023

KOLACJA WALENTYNKOWA  

Cena za kolację  350 PLN/ PARA

UWAGA!!! Do 06.02.2023 rabat 40zł przy zarezerwowaniu stolika i wpłacie zaliczki w wysokości 100zł.

MENU WALENTYNKOWE 10-14.02.2023

WELCOME DRINK

Kir Royale 

PRZYSTAWKA

Krewetka tygrysia/mozzarella/ koktail warzywny

DANIE RYBNE

Dorsz/ szynka parmeńska/ parmezanowe orzo z warzywami

INTERMEZZOO

Granita z czerwonej pomarańczy sycylijskiej z granatem/ Gin

DANIE MIĘSNE

Filet mignon/ jabłko/ kasztany/ sos cherry

DESER

Strudel z wiśniami i serkiem mascarpone/ sos waniliowy

Cena za kolację  350 PLN/ PARA

  

Zapraszamy!

Prosimy o składanie rezerwacji

*Telefon  +48 58 323 83 58

*Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl 

Ilość miejsc ograniczona

www.restauracjafilharmonia.pl

Kolacja sylwestrowa 2022/2023

Menu degustacyjne
Kolacja Sylwestrowa 2022/2023

Amouse bouche
Ostryga w limonowej emulsji z zieloną pianą z ogórka

 Przystawka

Dekonstrukcja tatara wołowego : polędwica wołowa/ piklowane grzyby shimeji/ marynowana  rzodkiew/ puder z oliwy truflowej / żel z żółtka/ szalotka/ kapary

Wino: Kaltem Quintessenz Sauvignon Blanc

 Zupa

Zupa rydzowa/ kluseczki trofie/ pianka tymiankowa

 Danie rybne

Sandacz smażony/ bulgur szafranowy/ sos z trawy cytrynowej/ groszek cukrowy/ oliwa pietruszkowa

Wino: Bromita del Cervo Chardonnay

 Intermezzo

Granita z czerwonej pomarańczy sycylijskiej z granatem/ Gin

 Danie mięsne

Polędwica z sarny/ seler sous vide/ pure Calvados/ kasztan smażony/ marynowana rzodkiew arbuzowa/ sos  Demi Glace

Wino: La Rioja Alta Gran Reserva Vina Arana

 Deser

Mus z białej czekolady w białym zamszu/ curd yuzu/ biszkopt migdałowy z likierem Goldwasser

Wino: Madeira Doce

 Cena

Menu w opcji bez win w cenie – 440 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie – 590 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.

 Lampka francuskiego wina musującego „Frederic Chopin” dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.

 Zapraszamy!

Rezerwacji prosimy dokonywać pod nr telefonu +48 58 323 83 58 lub na email: marketing@restauracjafilharmonia.pl 
Ilość miejsc ograniczona.

 

www.restauracjafilharmonia.pl

 

Garmaż na Wigilię i Święta

Tradycyjne potrawy Wigilijne i Świąteczne oraz kilka zaskakujących propozycji znajdziecie Państwo w naszej ofercie garmażu. Zapraszamy do składania zamówień.

Przekąski

– Ryba po grecku – 300g / 45 zł

– Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulą – 100g / 10 zł

– Śledzik w zalewie korzennej – 100g/ 10 zł

– Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 100g / 38 zł

-Galaretki z karpiem i warzywami  – 200g / 22 zł

– Łosoś w galarecie z majonezem limonkowym – 400g (4 por)/ 79 zł

– Jaja faszerowane musem z szynki i pora – 1 szt/ 4,50 zł (połówka)

– Jaja faszerowane musem z łososia i wasabi – 1 szt / 5,50 zł (połówka)

-Schab z morela w galarecie – 200g / 45 zł

– Domowy pasztet z owocami żurawiny – 200g /29 zł

– Sałatka jarzynowa – 500g /40 zł

– Karkówka w ziołach – 150g / 22 zł

– Rolada z boczku z czosnkiem i majerankiem – 150g / 25 zł

– Paszteciki z kapustą i grzybami – 1 szt / 5,5 zł

-Sos tatarski – 100ml/ 11zł

Zupy

– Barszcz czerwony – 900 ml / 35 zł

– Zupa z grzybów leśnych z lanymi kluseczkami – 900 ml / 49 zł

Dania do podania na ciepło, zamówienie min 4 porcje

– Filet z łososia w sosie porowym – 150 g / 43 zł

– Filet z dorsza w sosie kaparowym – 150 g / 33 zł

– Połówka kaczki w jabłkach z sosem żurawinowym – 1 porcja / 59 zł

– Pieczona noga z gęsi z borówkowym sosem – 1 szt ok. 300 g / 49 zł

– Zrazy wołowe w sosie własnym – 150 g / 39 zł

– De volaille z masłem i pietruszką – 150 g / 24 zł

– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150 g ( 5 szt ) / 14 zł

– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 100 g / 14 zł

– Kapusta z grzybami – 300 g / 38 zł

-Buraczki zasmażane – 300g/ 29 zł

– Bigos Myśliwski – 500 g / 69 zł

– Pierogi ruskie ( mrożone ) – 10 szt / 40 zł

– Pierogi z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 10 szt / 45 zł

– Uszka z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 300 g / 39 zł

Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )

– Halibut w sosie winogronowym 200 g / 55 zł

– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek 1 szt ok 250 g / 59 zł
-Eskalopki z dzika w sosie borowikowym – 180 g/ 59 zł

* Deska pieczonych mięs i pasztetów (karkówka w ziołach, rolada z boczku, polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie, domowy pasztet z żurawiną ) 1000 g / 169 zł

Zamówienia przyjmujemy do 18.12.2021r. w godzinach 11:00-19:30

 tel. 58 323 83 58

 Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Odbiór zamówień z Restauracji

23.12.2020r. w godz. 14:00-17:00

Wigilia firmowa 2022

Serdecznie Państwa zapraszamy do zorganizowania świątecznego spotkania wigilijnego w malowniczych wnętrzach Restauracji Filharmonia.
Poczęstunek możemy przygotować na jednym z trzech eleganckich
poziomów restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Gdańską Starówkę.
Możemy również zorganizować poczęstunek w siedzibie Państwa firmy.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
marketing@restauracjafilharmonia.pl

MENU BUFETOWE I – Cena 177 zł netto/os

Zakąski zimne – 200 g/os.

Karp w galarecie z warzywami

Pstrąg wędzony na sałacie chrzanowej

Ryba po grecku

Roladki z karpia po żydowsku

Śledź po kaszubsku

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Domowy pasztet z żurawiną

Schab ze śliwką pieczony w ziołach

Karczek pieczony w ziołach

Mus chrzanowy

Dania gorące

Barszczyk czerwony- 200 ml/os

Pieczony filet z dorsza w sosie ziołowym- 100 g/os

Plastry pieczeni z szynki z sosem z owoców leśnych- 100 g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Paszteciki z kapustą i grzybami- 2 szt/os

Łazanki z kapustą- 100 g/os

Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i rozmarynem- 150 g/os

Desery – 100 g/os

Sernik tradycyjny

Piernik z marmoladą

Jabłecznik

MENU BUFETOWE II – Cena 199 zł netto/os

Zakąski zimne – 200 g/os

Karp w galarecie z warzywami

Grawlax

Ryba po grecku

Roladki za karpia po żydowsku

Śledź po kaszubsku

Śledź w oliwie z imbirem i kaparami z papryczkami chili

 Schab z morelą opiekany w majeranku

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Sałatka z makaronem grandini i bakaliami

Łazanki z miodem, orzechy włoskie

Polędwiczka wieprzowa sou vide w rozmarynie

Pasztet z dziczyzny z żurawiną

Mus chrzanowy

Dania gorące

Zupa rybna- 100 ml/os

Krem z grzybów leśnych- 100 ml/ os

Filet z łososia w sosie cytrynowym- 100 g/os

Kaczka z sosem śliwkowym- 100g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Krokiety nadziewane kapustą i grzybami- 2 szt/os

Modra kapusta- 100 g/os

Kluski z masełkiem i pietruszką- 100 g/os

Ziemniaki staropolskie- 150 g/os

Desery – 100 g/os

Szarlotka z cynamonem

Czekoladowe z wiśniami

Ciasto marchewkowe

Świąteczny sernik z mandarynką

MENU SERWOWANE I – Cena 157 zł netto/os

Zupa

Barszcz czerwony z pasztecikiem

Danie główne

Pieczony filet z dorsza, aromatyczny sos z grzybów leśnych, ziemniaki puree, warzywa maślane

Deser

Sernik miodowo-cynamonowy, coulie malinowe

MENU SERWOWANE II – Cena 197 zł netto/os

Przystawka zimna

Grawlax, sałata z chrzanem, różowy pieprz, dresing limonowy

Przystawka ciepła

Pierogi własnego wyrobu smażone z cebulką i tymiankiem – 3szt

Zupa

Zupa grzybowa z ziołowymi kluseczkami, creme fraiche

Danie główne

Filet z łososia z aksamitnym sosem cytrynowym, ziemniaczane rosti, rozmarynowe warzywa korzeniowe

Deser

Torcik czekoladowy z sosem z czerwonej porzeczki

MENU SERWOWANE III – Cena 239 zł netto/os

Przystawka zimna

Vitello z wieprzowiny, sos anchois, rukola

Przystawka ciepła

Pierogi własnego wyrobu smażone z cebulką i tymiankiem – 3szt

Zupa

Krem ziemniaczany z wędzonym łososiem i chipsem z krewetki

Danie główne

Kaczka pieczona w pomarańczach, pietruszkowe golce kaszubskie, sos śliwkowy, modra kapusta

Deser

Gruszka gotowana w winie z goździkami, lody waniliowe z  cynamonem

DO WSZYSTKICH ZESTAWÓW MENU PODAWANE SĄ ;

PIECZYWO I MASŁO, KAWA I HERBATA,

WODA MINERALNA ORAZ KOMPOT Z SUSZU.

WSZYSTKIE PODANE CENY SĄ CENAMI NETTO.

DO USŁUG GASTRONOMICZNYCH DOLICZANY JEST SERWIS 5%

DODATKOWE OPCJE

Wino białe i czerwone – cena 60 zł netto/ but.

Prezenty – kosze upominkowe – cena 140 zł netto / szt.

Muzyka na żywo – kolędy – indywidualna wycena

Catering GRILL - 2022

Planujesz kameralne spotkanie, imprezę ze znajomymi lub rodziną? Majówka zbliża się wielkimi krokami, a Ty masz już dość standardowych potraw z grilla? Zamów nasz Catering grillowy z dostawą do domu i ciesz się nietuzinkowymi daniami prosto z grilla!

Napisz lub zadzwoń, a my dopasujemy ofertę tak, abyś niczym się nie przejmował!

– Kiełbasa biała lub śląska z cebulką – 29zł/kg

– Szaszłyk z kurczaka, z boczkiem, papryką i cebulą,  porcje po 150g -42zł /kg

– Karkówka smoky Teksas, porcja po 150g – 42zl /kg

– Skrzydełka Luissiana – 16zl/kg

– Sziszkebab, porcje po 100g – 42zl /kg 

– Curry wurst – 28zl/kg

– Kaszanka na dziko (z czosnkiem niedźwiedzia , Jabłkiem , cebulka, musztarda rosyjska)  -19zl/kg

– Burgery wołowe porcja po 200g (samo mięso ) – 46zl/kg

– Łosoś w liściu bananowca z kolendra  – 55zl/500g

– Polędwiczka wieprzowa z grilla, porcje po 150 -53zł/kg

– Dorsz z grilla z warzywami w papilocie, porcja po 150g -43 zł/kg

– Filet z pstrąga z masełkiem pomarańczowym i pietruszką, porcja po 150g -35zł/kg

– Żeberka sous vide, porcje po 150g, 42zł/kg

– Krewetki black tiger 1szt/32zł

– Sałatka bawarska 500g/27zł

– Ziemniak pieczony z bryndzą – porcja 150g – 200g -8 zł

Sosy 200ml/14zł

– BBQ

– 1000 wysp

– Koktajlowy

– Hoisin

– Czosnkowy

– Tzatziki

– Tatarski

Dania na wynos, lub z dowozem , dowóz dodatkowo płatny.

Zamówienia przyjmujemy na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl   

Zamówienia przyjmujemy z min. 3 dniowym wyprzedzeniem.

Catering okolicznościowy - 2022

Planujesz kameralne spotkanie lub imprezę ze znajomymi lub rodziną? Organizujesz Chrzciny, Komunię Świętą, Urodziny, Imieniny czy Obiad Ślubny, a restauracje nadal zamknięte? Zamów nasz Catering okolicznościowy z dostawą do domu i ciesz się pysznym jedzeniem ze swojej ulubionej restauracji!

Napisz lub zadzwoń, a my dopasujemy ofertę tak, abyś niczym się nie przejmował!

Zimne przekąski

– Jaja faszerowane pastą z pieczonych warzyw – 1 połówka/3,5zł

– Jaja faszerowane pastą z łososia wędzonego i wasabi – 1 połówka/4zł

– Ryba po grecku – 100g/10zł

– Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 100g/14zł

– Babeczki z kremem z leśnych grzybów – 1szt/5zł

– Krewetki w koktajlu z wakame chilli i limonki – 1krewetka/ 8zl

– Mini sajgonki z orientalnym sosem – 2 szt/7zł

– Domowy pasztet z żurawiną – 100g/9zł

– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 100g/9zł

– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 100g/17zł

– Tatar z łososia z kolendrą i lionką – 100g/16zł

– Sałatka jarzynowa – 500g/25zł

– Sałatka grecka – 500g/38zł

– Sałatka Cesar z kurczakiem i anchois – 500g/ 42zł

– Karkówka w ziołach – 150g/11zł                 

– Schab ze śliwką – 150g/13zł

– Sos tatarski 100ml/ 8zł

– Ćwikła domowa 100g/ 10zł

 Zupy

– Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem – 900ml /32zł

– Zupa rybna – 900ml /32zł

– Rosół królewski z kluseczkami domowymi – 900ml /28zł

– Zupa grzybowa z lanymi kluseczkami – 900ml /36zł

– Krem z pomidorów – 900ml/28zł

– Gulaves węgierska zupa z kluseczkami – 900ml/38zł

Dania do podania na ciepło

– Filet z dorsza w sosie porowym – 150g/ 20zł

– Filet z łososia w sosie cytrynowym – 150g/ 23zł

– Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami w sosie serowym – ok. 200g/19zł

– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek – 1szt ok. 250g /47zł

– Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego – 1szt ok. 300g/ 29zł

– Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy  – porcja/40zł

– Zraz wołowy w sosie własnym  – 1szt ok. 150-200g/ 25zł

– De volaille z masłem– ok.150g/15zł 

– Bigos myśliwski – 100g/ 10zł

– Golce kaszubskie z okrasą – 150g/10zł

– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 8zł

– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 100g/7zł

– Buraczki zasmażane – 100g/ 7zł

– Pierogi z mięsem ( mrożone ) – 10szt/30zł

– Pierogi ruskie ( mrożone ) – 10szt/ 27zł

– Pierogi z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 10szt/30zł

Ciasta

-Szarlotka  –   6 porcji/35zł

-Sernik ze skórką pomarańczy –  6 porcji/39zł

-Pleśniak –  6 porcji/39zł

-Tort bezowy z owocami i śmietana –  12 porcji/150zł

Dania na wynos, lub z dowozem – koszt do ustalenia w zależności od adresu

Zamówienia przyjmujemy na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl  z minimum 3 dniowym wyprzedzeniem  

Dzień Kobiet 8.03.2022 :)

KOLACJA WALENTYNKOWA 11-14.02.2022

Cena za kolację  290 PLN/ PARA

UWAGA!!! Do 06.02.2022 rabat 40zł przy zarezerwowaniu stolika i wpłacie zaliczki w wysokości 50zł.

MENU

WELCOME DRINK

Amoroso

PRZYSTAWKA

Quiche  z kozim serem i figami/ rukola/ konfitura z pomidorów/ oliwa bazyliowa

ZUPA

Vichysousse – krem z pora i cebuli

DANIE GŁÓWNE MIĘSNE

Kaczka/ kluseczki francuskie z truflą/ sos żurawinowy/ sałatka z pomarańczy z granatem i rukolą

DANIE GŁÓWNE RYBNE

Łosoś na maśle/ puree z topinamburu/ tagliatelle z cukinii i marchwii/ krewetkowy sos veloute

DESER

Doniczki z czekolady belgijskiej/ tiramisu pod red velvet

Zapraszamy!

Prosimy o składanie rezerwacji

*Telefon  +48 58 323 83 58

*Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Ilość miejsc ograniczona

www.restauracjafilharmonia.pl

Znalezione obrazy dla zapytania: walentynki

Świąteczne kosze prezentowe

Wyroby własne Restauracji Filharmonia to oryginalny prezent dla pracowników, rodziny czy przyjaciół. Nasze kosze wypełnione są takim smakołykami Kuchni Polskiej jak nalewki, oliwy, smarowidła, konfitury, czy marynaty. Zapraszamy do składania zamówień.

Kosz prezentowy I

Nalewka Kawówka 250 ml

Oliwa czosnkowa 300 ml

Marynowane buraczki 200 g

Konfitura z czarnej porzeczki 200 g

Powidła ze śliwek 200 g

Pasztet wieprzowy 200 g

Smalec tradycyjny ze skwarkami 200 g

Łopatka wieprzowa w galarecie 200 g

CENA 120 PLN NETTO

Kosz prezentowy II

Nalewka z aronii 250 ml

Oliwa z kolorowym pieprzem 300 ml

Marynowana papryka 200 g

Marynowane cukinia z chili 200 g

Konfitura z czerwonej porzeczki 200 g

Powidła ze śliwek 200 g

Pasztet z gęsi 200 g

Smalec tradycyjny ze skwarkami 200 g

Smalec z dzika 200 g

Golonka wieprzowa w galarecie 200 g

Rilettes z wieprzowiny 200 g

CENA 155 PLN NETTO

Kosz prezentowy III

Nalewka z rokitnika 250 ml

Nalewka Kawówka 250 ml

Oliwa tymiankowa 300 ml

Oliwa chilli 300 ml

Oliwki w oliwie ziołowej 200 g

Marynowana cukinia z chili 200 g

Konfitura wiśniowa 200g

Powidła ze śliwek 200g

Pasztet z gęsi 200 g

Pasztet z jelenia 200 g

Smalec z dzika 200 g

Mięsiwo drobiowe w galarecie 200 g

Golonka wieprzowa w galarecie 200 g

Kiełbasa z dzika w słoiku 200 g

CENA 195 PLN NETTO

Restaurant Week

9-27 czerwca 2021

To już tradycja, że nasza Restauracja bierze udział w Festiwalu Smaków Restaurant Week.

Na tegoroczną edycję przygotowaliśmy dla Was następujące menu:

Menu A

Krem z zielonego groszku z miętą i groszkiem ptysiowym

Sakiewka z chrupiącego ciasta z kozim serem i warzywami, kruche sałaty z malinowym vinegret

Crumble z rabarbarem, krem chantilly cynamonowy

Menu B

Zupa chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi i jajem

Ragout z dzika z warzywami i hałuskami ziemniaczanymi

Crumble z rabarbarem, krem chantilly cynamonowy

Dzień Kobiet

“Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta – sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga – skarbem”

Napoleon Bonaparte

Z okazji Dnia Kobiet przygotowaliśmy dla Pań i nie tylko 🙂 lekki deser: Torcik Pavlova z owocami sezonowymi, specjalny drink Kobiece Orzeźwienie na bazie rumu i ginu oraz kilka nowości w Karcie Menu: Wyśmienity Sandacz z papardelle z cukinii i marchewki czy Pieczony udziec z barana z kaszotto.

Zapraszamy do składania zamówień na wynos oraz w niedzielę na nasz Stragan przed Restauracją.

Catering Sylwestrowy

ZESTAW I

Półmisek 300g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Pasztet domowy z żurawiną

Ryba po grecku

Śledzik po kaszubsku

Koszt 30zł

ZESTAW II

Półmisek 600g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Pasztet domowy z żurawiną

Ryba po grecku

Śledzik po kaszubsku

Śledzik w śmietanie

Schab ze śliwką

Koszt netto 60zł

ZESTAW III

Półmisek 1000g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Pate z gęsich wątróbek z zurawiną

Ryba po grecku

Śledzik po kaszubsku

Śledzik w śmietanie

Schab ze śliwką

Krewetki w skórce pomarańczy

Wołowina marynowana w cytrusach

Koszt netto 100zł

PÓŁMISEK 300G – MENU 4

– Halibut w sosie winogronowym

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin )

Cena – 80zł/patera

PÓŁMISEK 500G – MENU 5

– Halibut w sosie winogronowym

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin )

Cena – 120zł/patera

PÓŁMISEK 1000G – MENU 6

– Halibut w sosie winogronowym

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin )

Cena – 180zł/patera

* Należy wybrać jedną propozycję

Bigos myśliwski 900ml – 35zł

Strogonow drobiowy 900ml – 29zł

Barszcz z uszkami 900ml – 25zł

Dowóz dodatkowo płatny

Zamówienia przyjmujemy telefonicznie lub mailowo

 tel. 58 326 06 03 /  502 900 338

 Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Dowóz/odbiór potraw

31.12.2020 w godz. 14-18

Catering wigilijny dla firm

Wigilijne spotkania współpracowników w firmie przy świątecznych potrawach. Zorganizujemy kompleksowo cały catering z obsługą i niezbędnym sprzętem oraz przygotujemy świąteczne potrawy, które wyserwujemy w Państwa firmie. Zapraszamy do składania zamówień.

PROPOZYCJA I – Cena 89 zł netto/os

Zakąski zimne – 200 g/os.

Roladka z pstrąga z warzywami

Ryba po grecku

Roladki z karpia po żydowsku

Śledź po kaszubsku

Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulą

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Terrina drobiowa z bakaliami

Tradycyjne mięsa pieczone

Rolada z kurczaka ze szpinakiem i omletem

Domowy pasztet z żurawiną oraz musem chrzanowym

Dania gorące

Barszczyk czerwony – 200 ml/os

Pieczony filet z pstrąga w sosie porowym- 100 g/os

Plastry pieczeni z szynki z sosem z owoców leśnych- 100 g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Łazanki z kapustą- 100 g/os

Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i rozmarynem- 150 g/os

Desery – 100 g/os

Sernik tradycyjny

Strucla makowa z bakaliami

Piernik z marmoladą

Szarlotka z cynamonem

PROPOZYCJA II – Cena 109 zł netto/os

Zakąski zimne – 250 g/os

Roladka z pstrąga z warzywami

Tartaletki z musem z łososia i kaparami

Ryba po grecku

Roladki za karpia po żydowsku

Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulą

Śledź w oliwie z imbirem i kaparami z papryczkami chili

Mięsa pieczone

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Sałatka z makaronem grandini i bakaliami

Łazanki z miodem, orzechy włoskie

Terrina drobiowa z bakaliami

Domowy pasztet z żurawiną i musem chrzanowym

Dania gorące

Zupa rybna- 100 ml/os

Krem z grzybów leśnych- 100 ml/ os

Filet z łososia w sosie cytrynowym- 100 g/os

Kaczka z sosem śliwkowym- 100g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Łazanki z kapustą – 70/os

Modra kapusta- 100 g/os

Pęczak z masłem ziołowym- 100 g/os

Ziemniaki staropolskie- 150 g/os

Desery – 100 g/os

Makówka

Biszkoptowe z jabłkiem

Czekoladowe z wiśniami

Ciasto marchewkowe z bakaliami

Sernik miodowo –cynamonowy

Restaurant week 28.10-16.11.2020r.

To już tradycja, że bierzemy udział w Festiwalu Restaurant Week. Prezentujemy Wam menu na edycję jesień 2020r. :
Menu A
Hummus/ grzanka/ suszony pomidor/ puder z czarnej oliwki/ oliwa cytrynowa
Boczniak królewski/ kasza pęczak/ burak/ redukcja czerwonego wina
Panna cotta malinowa/ kokos/ kruche ciasto
Menu B
Ogon wołowy/ boczniak królewski/ kawior z łososia/ puree z selera/ demi glace
Schab z dzika/ wędzona słonina/ puree z kasztana/ sos jeżynowy/ marchew/ chips z jarmużu
Topinambur/ biała czekolada/ malina

Catering do domu

catering-okolicznosciowy

Catering okolicznościowy 2023

Organizacja uroczystości rodzinnej czy spotkania towarzyskiego w domu to często duże wyzwanie logistyczne i gastronomiczne dla Gospodarzy. Nasza propozycja cateringu okolicznościowego jest odpowiedzią na Państwa potrzeby. Szeroka oferta przepysznych dań w atrakcyjnych cenach.

Catering na jachty

Realizujemy zamówienia na catering na jachty.

  • przekąski typu Finger Food
  • lunche
  • mini bufety
  • słodkości
  • patery z owocami
  • napoje
  • niezbędny sprzęt

Ceny już od 20zł/os.

Restaurant Week 17.06-05.07.2020

To już kolejna edycja Restaurant Week z naszym udziałem. Jak zawsze zapraszamy na niezwykłe doznania kulinarne.

Menu A

Przystawka: Domowe pastrami z sosem z wędzonych szprotów i kaparów, liście rucoli i sałata Radicchio

Danie główne: Rib Eye steak, sałaty wiosenne z truskawką, puree z marchwi i imbiru, młoda rzodkiewka

Deser: Sorbet z czarnego bzu z chipsem z jabłka

 

Menu B

Przystawka: Muffin z pieczonych warzyw prowansalskich z wegańskim majonezem wasabi i ziołowym grissini

Danie główne: Zielone gnocchi z sosem portobello z wędzonym tofu i marynowaną marchewką

Deser: Buraczane brownie z wiśniami i orzechami w karmelu

 

 

Vouchery na przyszłość z rabatami do 50%!

Vouchery na przyszłość z rabatami do 50%!
Oferta dostępna w sprzedaży tylko do 31.05.2020r., ilość ograniczona.
Wartość voucherów 1 rok.
Voucher można zamówić pisząc na adres:  marketing@restauracjafilharmonia.pl, lub dzwoniąc na numer tel. 502 900 338

Catering Wielkanocny

Dania z dowozem do klienta

Drodzy Klienci, Przyjaciele przygotujemy i dostarczymy Wam pyszne jedzonko do domu bądź pracy.
Wspierajmy się wzajemnie!

Voucher na Przyszłość

Zamknięcie Restauracji

Drodzy goście!

W związku ze stanem zagrożenia epidemicznego oraz zawieszeniem działalności restauracji informujemy, że wszystkie rezerwacje są anulowane, a Restauracja Filharmonia będzie nieczynna do odwołania

Jednocześnie informujemy, że Festiwal Beer Food Week został zawieszony. Szczegóły dotyczące zwrotów uzyskacie bezpośrednio u partnera.

Weekend za pół ceny również został odwołany

Jednocześnie informujemy, że nasza druga Restauracja “Harmonia” jest czynna w godzinach 7:00-20:00 i serwuje dania na wynos oraz z dowozem.

http://restauracjaharmonia.pl/

Zamówienia prosimy składać pod numerem telefonu
☎️58 326 06 03

Odpoczywajcie dużo i śledźcie nas na bieżąco!

Zasady bezpieczeństwa

Szanowni Goście,
 
w związku z obecną sytuacją, która ma miejsce w naszym kraju wprowadzamy szereg procedur i środków prewencyjnych.
Zdrowie naszych klientów, a także zdrowie naszych pracowników stanowi dla nas w tej chwili priorytet.
 
Oto kilka wprowadzonych zasad:
⭐️ klamki, uchwyty, poręcze, toalety dezynfekowane są kilkanaście razy dziennie
⭐️pomocniki kelnerskie oraz bary przecierane są specjalnym środkiem odkażającym
  stoły dezynfekowane są po każdym gościu
⭐️ stoły nakrywamy jednorazowym bieżnikiem i zmieniamy go po każdym kliencie
⭐️ porcelana, sztućce, szkło są myte i wyparzane w specjalistycznych maszynach
⭐️ pracownicy na kuchni używają rękawiczek i odzieży ochronnej
⭐️ płatności preferujemy metodą bezgotówkową
⭐️pracownicy, którzy są przeziębieni lub wrócili w ostatnim czasie z zagranicy, zostali oddelegowani do domu
Informujemy, że w naszym lokalu istnieje możliwość zamówienia dań na wynos.
Zamówienia prosimy składać telefonicznie pod numerem 58 323 83 58.
W przypadku większych zamówień zapewniamy transport we wskazane miejsce

Godziny pracy Restauracji

Szanowni Goście,
informujemy, że jesteśmy otwarci codziennie bez zmian od 12:00.

Zapraszamy do składania rezerwacji pod numerem tel. 58 323 83 58

MENU WEEKEND ZA PÓŁ CENY

WEEKEND ZA PÓŁ CENY
20-22.03.2020

Przystawka
Wątróbka indycza z mango, jalapeno i groszkiem cukrowym – cena indywidualna z 32zł na 16zł

Zupa
Bulion na styl tajski z warzywnym makaronem i kolendrą  – cena indywidualna z 22zł na 11zł

Danie główne
Pstrąg łososiowy przekładany musem z dorsza na puree groszkowym z kolorowymi warzywami – cena indywidualna z 58zł na 28zł

Deser
Krem z czarnego bzu w białej czekoladzie z malinami i kruszonką czekoladową – cena indywidualna z 23zł na 12zł

Cena całego zestawu w promocji 49 zł

 

Kolacja walentynkowa

Zaskocz wybrankę/wybranka swojego życia i zarezerwuj stolik w Restauracji Filharmonia 💞
Zapraszamy do składania rezerwacji na Kolację Walentynkową ❤️
Dla każdej osoby specjalny drink, który rozbudzi wiele twardych serc!

☎️ 58 323 83 58
💻 marketing@restauracjafilharmonia.pl

KOLACJA WALENTYNKOWA

WELCOME DRINK
Amoroso

AMUSE BOUCHE
Ostryga podana z kwaśną pianą cytrynową i grillowaną limonką

PRZYSTAWKA
Roszponka z rukolą w parmezanowym koszyku z pomidorkami cherry, krewetką tygrysią marynowaną w miodzie i peperoncini
Wino: Winnica Turnau / Baniewice / Riesling

ZUPA
Turecka zupa z czerwonej soczewicy podprawiana kuminem i ostrą papryczką podana z pitą i cytryną

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
Rolada z kaczki Cherry Valley faszerowana warzywami korzeniowymi, marynowana rzodkiew, liście botwiny, rösti porowe, sos maślany
Wino: Il Bugiardo / DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore /
/ Croatina, Oselet, Rondinella, Corvinone, Corvina
Kałamarnica Humbolta w lekkim zielonym curry z warzywami, mlekiem kokosowym i gnocchi nero
Wino: Kaltern / DOC Alto Adige Suditrol / Sauvignon Blanc

DESER
Mus pistacjowy z orzechami w zielonym zamszu, lawendowy kawior, maliny
Calvados: Grand Solage de Boulard

Cena za kolację  240 PLN/ PARA
Cena za kolację z winami 340 PLN/ PARA

Prosimy o składanie rezerwacji
*Telefon  +48 58 323 83 58
*Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl
Ilość miejsc ograniczona
www.restauracjafilharmonia.pl

 

 

Wesołych świąt!

Najlepsze życzenia od Restauracji Filharmonia! 🎄
 
Informujemy, że w dniach 22-26.12.2019 ładujemy akumulatorki po ciężkim grudniu. 🎄
 
Zapraszamy 27.12.2019! 🎄