OFERTA ORGANIZACJI PRZYJĘCIA Z OKAZJI PIERWSZEJ KOMUNII ŚWIĘTEJ W RESTAURACJI FILHARMONIA – 2020
Szanowni Państwo, zgodnie z zapytaniem przedstawiamy poniżej kilka propozycji menu na organizację uroczystego obiadu okolicznościowego w Restauracji Filharmonia w Gdańsku. Z okazji najważniejszego dnia w życiu Państwa dziecka, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom, przygotowaliśmy specjalnie dla Państwa wyjątkową ofertę organizacji przyjęcia komunijnego. Z przyjemnością podejmiemy się organizacji uroczystości wsłuchując się uważnie w Państwa sugestie i życzenia dotyczące scenariusza imprezy.
PROPOZYCJA MENU I
Zupa
Krem z pomidorów
Danie Główne
Roladki drobiowe faszerowane mozarellą i młodym szpinakiem, z kremowym sosem pesto, młode ziemniaki z koperkowym vinegret, marchewka karmelizowana
Deser
Szarlotka na kruchym spodzie podana z lodami
Napoje bezalkoholowe
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os
Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os
Woda mineralna – 200 ml/os
Cena 95 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU II
Przystawka
Pasztet z staropolski, rukola, dressing z owoców leśnych
Zupa
Consome z kaczki z kluseczkami
Danie Główne
Polędwiczka wieprzowa w kremowym sosie z leśnych grzybów, ziemniaki tymiankowe, glazurowane buraczki
Deser
Sernik nowojorski z sosem pomarańczowym
Napoje bezalkoholowe
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os
Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os
Woda mineralna – 200 ml/os
Cena 115 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU III
Proszę o wybór 1 przystawki zimnej oraz 1 zupy dla wszystkich Gości.
Przystawka zimna (1 do wyboru przez Państwo)
Tatar ze śledzia bałtyckiego na plincu ziemniaczanym, roszponka, cytrusy
Lub
Schab długo pieczony w rozmarynie z dresingiem chrzanowo-buraczanym
Zupa (1 do wyboru przez Państwo)
Krem szapargowy z chipsem z bagietki
Lub
Kaszubska zupa musztardowa z jajkiem
Dania główne na półmiskach (2 rodzaje do wyboru)
Szynka pieczona po szlachecku podana z sosem pieprzowym
Pierś z kurczaka zapiekana z salsą z papryki i szpinaku
Filet z białej ryby podany w sosie cytrynowym
Ziemniaki z pieca w ziołach
Pęczak na maśle
Surówka z marchewki na słodko
Kruche sałaty ogrodowe (świeży ogórek, rzodkiewka, pomidor, szczypior)
Desery na półmiskach 3 szt/os – 150g (do wyboru 3 pozycje)
Jabłecznik
Sernik ze skórką pomarańczy
Ciasto malinowe
Ciasto czekoladowe z wiśnią
Rolada pistacjowa
Pleśniak
Babeczka z budyniem waniliowym z owocami
Babeczka kajmakowa
Napoje bezalkoholowe
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os
Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os
Woda mineralna – 200 ml/os
Cena 130 zł/osoba
PROPOZYCJA MENU IV
Proszę o wybór 1 przystawki zimnej oraz 1 zupy dla wszystkich Gości
Przystawka zimna (1 do wyboru przez Państwo)
Łosoś gravlax marynowany w burakach z rucola
Lub
Roladka z indyka z cukinią i musem czosnkowym
Zupa (1 do wyboru przez Państwo)
Zupa z leśnych grzybów, creme fraiche
Lub
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Dania główne na półmiskach (2 rodzaje do wyboru)
Długo pieczona wieprzowina w Bałtyckim Porterze
Kaczka z żurawiną i antonówką
Karmazyn w kremowym sosie paprykowym
Ziołowe potatki
Domowe szpecle z pietruszką
Modra kapusta z rodzynkami
Mix sałat z vinegretem oraz warzywami
Desery na półmiskach 3 szt/os – 150g (do wyboru 3 pozycje)
Jabłecznik
Sernik ze skórką pomarańczy
Ciasto malinowe
Ciasto czekoladowe z wiśnią
Rolada pistacjowa
Pleśniak
Babeczka z budyniem waniliowym z owocami
Babeczka kajmakowa
Napoje bezalkoholowe
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os
Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os
Woda mineralna – 200 ml/os
Cena 160 zł/osoba
DODATKOWE OPCJE
Przystawki zimne – 250 g/os (opcja bufetowa lub patery w stół)
-Dla minimum 15 osób-
Pstrąg wędzony podany na sałacie chrzanowej
Crepes ziołowe ze szpinakiem i serkiem
Kompozycja pieczonych mięs- schab ze śliwką, karkówka w ziołach, boczek pieczony z czosnkiem,
Polędwiczka wieprzowa z musem chrzanowym, ćwikłą
Staropolski pasztet z musem jabłkowym lub z żurawiną
Tortilla z warzywną salsą
Tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami i ziołami
Grillowane warzywa z greckim serem
Sałatka Nicejska (tuńczyk, ogórek, sałata lodowa, pomidor)
Sałatka Grecka (sałata, warzywa, ser feta, winegret)
Sałatka tortellini (szynka, tortellini, ser)
Pieczywo, masło
Cena przystawek zimnych 45 zł/ osoba
MENU DLA DZIECI (do 10 roku życia)
Zupa
Rosół z makaronem, marchewką
Danie główne
Filet z kurczaka w Panco, cząstki ziemniaków, młoda marchewka
Deser
Kompozycja lodów, sos owocowy, owoce
Cena 45 zł/osoba
TORT OKOLICZNOŚCIOWY
Smaki , kształt – do wyboru
Cena od 16 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest serwis 10%
Oferta dla min. 15 osób
Zapraszamy!
„Stereo” S.C.
Ul. Ołowianka 1,
80-751 Gdańsk
tel. 58 323 83 58
NIP 583-300-56-27 · REGON 220519884
marketing@restauracjafilharmonia.pl
biuro@restauracjafilharmonia.pl
www.restauracjafilharmonia.pl
Pierwsza Komunia Święta to bardzo ważne i wyjątkowe wydarzenie dla dziecka i całej rodziny. Organizacja takiej uroczystości musi być zaplanowana w najdrobniejszych szczegółach. Piękna i efektowna zastawa stołowa, bukiety świeżych kwiatów, smaczne i wykwitnie menu dla dorosłych i dzieci, to oprawa w którą warto zainwestować. Gdy jest urządzona w stylowych i klimatycznych wnętrzach w atrakcyjnej lokalizacji, na pewno zapadnie w pamięć wszystkich zaproszonych Gości.
Gdańsk to bardzo piękne, turystyczne miasto. Organizacja komunii w tak interesującym miejscu i w nowoczesnym, eleganckim lokalu będzie niewątpliwie niezapomnianym przeżyciem.
Restauracja Filharmonia zajmuje się organizacją imprez okolicznościowych, takich jak wesela, komunie i innych imprez rodzinnych, a także spotkań firmowych i biznesowych. Nasz zabytkowy lokal z elementami architektury w stylu neogotyckim jest zachwycającym miejscem na organizację wszelkiego rodzaju imprez. Dodatkowym atutem jest nasza kuchnia. Bogactwo i różnorodność smaków pochodzi z wielu zakątków całego świata.
Catering na komunie obejmuje zaserwowanie uroczystego obiadu, w skład którego wchodzi przystawka, zupa, danie główne oraz deser. W menu znajdują się napoje zimne i gorące – kawa, herbata, woda mineralna, soki. Proponujemy aż 4 możliwości do wyboru, które zawierają smaczne i elegancko podanie dania. Zupy takie jak Consome z kaczki z kluseczkami, krem z białych warzyw z oliwą truflową czy kaszubska zupa musztardowa z jajkiem to tylko niewielki wycinek propozycji, które oferujemy. Dodatkową opcją są oryginalne i pyszne przystawki takie jak pstrąg wędzony, podany na sałacie chrzanowej, czy polędwiczka wieprzowa z musem chrzanowym, ćwikłą. Catering na komunie to oczywiście piękny i smaczny tort o dowolnym smaku i kształcie oraz desery i ciasta, takie jak ciasto malinowe czy rolada pistacjowa.
Dla dzieci przygotowaliśmy oddzielne menu z pysznym obiadem i lodami na deser.
Organizacja komunii w mieście Gdańsk i w naszej pięknie położonej restauracji z widokiem na Długie Pobrzeże nad Motławą, to wyjątkowa oferta dla wszystkich rodziców, którzy pragną by ten dzień był naprawdę wyjątkowy.