Amouse bouche
Limonkowy grawlax z dorady/ mus jabłkowy z imbirem/ maślanka z oliwą orientalną
i kawiorem
Przystawka
Carpaccio z kaczki długo dojrzewającej/ żel wiśniowy/ figa karmelizowana/ rucola
Wino: Hugel Gentil Alsace A.O.C. Francja
Zupa
Bouillabaisse szafranowe/ łosoś/ małże/ fenkuł
Danie rybne
Przegrzebki w emulsji maślanej/ risotto z szampanem i rakami/ groszek cukrowy
Wino: A Growes Touch Chardonnay Australia
Intermezzo
Granita z czerwonej pomarańczy/ Larios Pink Gin
Danie mięsne
Jeleń/ Jagermeister/ pure z batata/ marchewka baby karmelizowana
w pomarańczach
Wino: Maxale Primitivo Appasimento Włochy
Deser
Gruszka duszona w białym winie/ kruszonka imbirowa/ krem Cointreau
Calvados Boulard V.S.O.P.
Cena
Menu w opcji bez win w cenie – 590 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie – 790 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Lampka francuskiego wina musującego Frederic Chopin dla każdego z gości, serwowana o
północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i
Stare Miasto.
Rezerwacji prosimy dokonywać pod nr telefonu +48 58 323 83 58
Ilość miejsc ograniczona.