Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty cateringu wielkanocnego prosto z Restauracji Filharmonia. Nasi Kucharze z wieloletnim doświadczeniem przygotowali specjały tradycyjnej kuchni, które mogą zagościć na Państwa stołach w tym wyjątkowym, świątecznym czasie.
OFERTA GARMAŻU 2025
Zimne przekąski:
– Jaja faszerowane musem z szynki i pora – 1 połówka 5zł
– Jaja faszerowane musem z łososia i wasabi – 1 połówka 6zł
– Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 400g( 4 porcje )/99zł
– Domowy pasztet z owocami żurawiny – 200g/29zł
– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 200g/19zł
– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 200g/39zł
– Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 100g/35zł
– Sałatka jarzynowa – 500g/40zł
– Karkówka w ziołach – 150g/25zł
– Schab z morelą 150g/25zł
– Sos tatarski 100ml/ 14zł
– Ćwikła domowa 100g/ 15zł
Zupy:
– Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem – 900ml /45zł
– Gdańska zupa rybna – 900ml/ 59zł
Dania do podania na ciepło:
– Filet z dorsza w sosie kaparowym- 150g/ 29zł
– Filet z łososia w sosie porowym – 150g/ 39zł
– Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego – 1szt ok. 300g/ 69zł
– Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy – porcja/79zł
– Zraz wieprzowy w sosie własnym – 4szt ok. 800g/ 119zł
– De Volaille z masłem– ok.150g/24zł
– Kiełbasa biała pieczoną z cebulką – 300g/35zł
– Bigos myśliwski – 500g/ 75zł
– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 14zł
– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 300g/35z
– Buraczki zasmażane – 300g/ 29zł
Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )
– Halibut w sosie winogronowym 200 g / 69 zł
– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek – 1szt ok. 250g / 79zł
-Eskalopki z dzika w sosie borowikowym – 180 g/ 79zł
* Deska pieczonych mięs i pasztetów (karkówka w ziołach, schab z morelą, polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie, domowy pasztet z żurawiną ) 1000 g / 190 zł
Zamówienia przyjmujemy do 14.04.2025
– marketing@restauracjafilharmonia.pl
–Tel 58 323 83 58
Odbiór
19.04.2024 w godzinach 13:00-15:00

