OFERTA ORGANIZACJI PRZYJĘCIA WESELNEGO - RESTAURACJA FILHARMONIA 2024
Ślub i wesele to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu młodych ludzi i ich rodziców.
Jedną z najważniejszych decyzji jest wybór miejsca przyjęcia weselnego – sposobu ugoszczenia gości i oprawy pierwszego wspólnego małżeńskiego wieczoru w gronie bliskich osób. Wychodząc naprzeciw potrzebom Młodych przygotowaliśmy niepowtarzalne warunki dla udanego przyjęcia. Restauracja Filharmonia nad samą rzeką z pięknym widokiem na Stare Miasto na wyłączność do 4-tej rano. Przyjęcia weselne organizujemy dla 40-65 osób. Dodatkową atrakcją mogą być plenerowe zaślubiny na dachu naszej Restauracji w otoczeniu przepięknej panoramy zabytkowego Gdańska.
MENU NR 1- 329 zł/ osoba
Przystawka
Tatar z Matyjasa na plincu ziemniaczanym, czerwona cebula, limonka, rukola
Zupa
Rosół z koguta z domowym makaronem
Danie Główne
Szlachecka szynka duszona w czerwonym winie, podana z sosem Portobello, ziemniaki puree, buraczki glazurowane na wrzosowym miodzie
Deser
Brownie czekoladowe z sosem waniliowym i wiśniami
Danie ciepłe serwowane po 24
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Bufet deserowy 2 szt/os
Pleśniak
Ciasto truskawkowe
Ciasto kokosowe
Sernik pieczony
Świeże krojone owoce
Bufet zimny 250g/os
Wędzone pstrągi na sałacie chrzanowej
Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą
Trio śledziowe (jabłko-śmietana, cebulka-oliwa, salas-pomodoro)
Pasztet Szefa Kuchni z musem chrzanowym
Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów
Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini
Mozzarella z pomidorami i bazylią
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka Grecka z serem feta i oliwkami
Marynaty i dipy
Pieczywo, masło
Pakiet napoi serwowanych bez limitu
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Napoje gazowane (Pepsi, 7 up, Mirinda)
Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)
Kawa i herbata z dodatkami
MENU NR 2- 389 zł/ osoba
Przystawka
Rillettes z kaczki, pomarańcze, roszponka, żurawina
Zupa
Krem z zielonego groszku, chipsy z marchewki
Danie Główne
Polędwiczka wieprzowa, pieczone w rozmarynie warzywa korzeniowe, sos porowo-estragonowy, ziemniaczane rostii
Deser
Tarta porzeczkowa, sos waniliowy
Danie ciepłe serwowane po 24
Tradycyjny polski żurek z jajem
Bufet deserowy 2,5 szt/os
Kokosowa panna cotta z sosem brzoskwiniowym i malinowym
Pudding czekoladowy z wiśniami
Szarlotka na kruchym spodzie
Malinowe poezja
Świeże krojone owoce
Bufet zimny 250g/os
Wędzone pstrągi na sałacie chrzanowej
Galaretka z łososia z warzywami
Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą
Trio śledziowe (jabłko-śmietana, cebulka-oliwa, salas-pomodoro)
Pasztet Szefa Kuchni z musem chrzanowym
Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Polędwiczka sous vide w rozmarynie
Wybór wędlin, suszonych kiełbas i kabanosów
Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini
Mozzarella z pomidorami i bazylią
Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i serem Parmezan
Marynaty i dipy
Pieczywo, masło
Pakiet napoi serwowanych bez limitu
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Napoje gazowane (Pepsi, 7 up, Mirinda)
Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)
Kawa i herbata z dodatkami
MENU NR 3- 475 zł/ osoba
Przystawka
Krewetki smażone, podane na sałatce z wodorostów Wakame, cytrusy
Zupa
Krem z podgrzybków z ziołową pianką
Danie Główne
Goleń jagnięca, sos bearnaise, szparagi, ziemniaki koperkowe
Deser
Parfite po amerykańsku, lody straciatella przekładane wiśniami w gorącej czekoladzie z orzechami włoskimi
Danie ciepłe serwowane po 21
Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach i miodzie na kapuście, opiekane ziemniaczki z pieca
Danie ciepłe serwowane po 24
Węgierska zupa Gulaslaves z wołowiną i kluseczkami
Bufet deserowy 3 szt/os
Kokosowa panna cotta z sosem brzoskwiniowym
Mus mango malina
Sernik z kawałkami czekolady
Torcik Marcello z wiśniami
Malinowa poezja
Świeże krojone owoce
Bufet zimny 250g/os
Polędwiczka sous vide w rozmarynie
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Łosoś grawlax marynowany w cytrusach
Trio śledziowe (jabłko-śmietana, cebulka-oliwa, salas-pomodoro)
Pasztet z dziczyzny z musem chrzanowym
Tradycyjny schab pieczony w majeranku
Wybór wędlin hiszpańskich, suszonych kiełbas
Deski serów pleśniowych i twardych z winogronem i paluszkami grissini
Grillowane halloumi, roszponka, mandarynki, prażone orzechy nerkowca
Sałatka nicejska- tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata
Sałatka z półgęskiem i różanym winegretem
Marynaty i dipy
Pieczywo, masło
Pakiet napoi serwowanych bez limitu
Woda mineralna gazowana i niegazowana
Napoje gazowane (Pepsi, 7 up, Mirinda)
Soki owocowe naturalne (pomarańcza, jabłko, grapefruit)
Kawa i herbata z dodatkami
OPCJE DODATKOWE
Alkohole
*Piwo Tyskie z beczki - cena 17 zł 0,5l
*Wódka czysta Wyborowa - cena 95 zł /but. 0,5l
*Wino musujące „Frederic Chopin” - cena 75 zł/but. 0,75l
*Wino wytrawne białe i czerwone - cena 75 zł /but. 0,75l
*Whisky Ballantines/ Johny Walker Red Label – cena 190 zł/ but. 0,7l
*Whisky Jack Daniels - cena 250 zł/ but. 0,7l
*Alkohole własne „korkowe” - cena 28 zł/os
Desery i słodkości
Tort na zamówienie - cena od 20 zł/os
(smak i kształt do wyboru – 120g/os)
Dodatkowe danie na gorąco
*Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach -1650zł/szt ok. 13kg dla ok. 40 os.
*Indyk pieczony w cytrusach - 1350zł/szt ok. 13kg dla ok. 30 os.
Gęś pieczona w pomarańczach – 600zł/szt dla ok. 12 osób
W cenie menu pokrowce na krzesła, obrusy, serwetki, podstawowa dekoracja kwiatowa, restauracja Filharmonia na wyłączność
Do rachunku doliczany jest serwis 10 %