OFERTA ORGANIZACJI BANKIETU - 2024
Uroczysta kolacja firmowa, bankiet na zakończenie konferencji czy kongresu, gala jubileuszowa, kolacja dla najważniejszych Klientów to zawsze bardzo prestiżowe wydarzenie, wymagające szczególnego miejsca, oprawy, profesjonalnej obsługi i doskonałego jedzenia. Z Restauracją Filharmonia zorganizujecie Państwo każde takie wydarzenie na najwyższym poziomie sale Restauracyjne dla nawet 140 osób oraz przestronne Foyer na bankiety nawet dla 1000 osób. Współpracujemy też z wieloma prestiżowym obiektami w Gdańsku: Dwór Artusa, Teatr Szekspirowski, ECS, MIIWS to tylko niektóre z nich.
MENU BUFETOWE I
Zupy 250ml/os
Aksamitny krem z białych warzyw z orzechami włoskimi wege
Żur staropolski z białą kiełbasą i boczkiem
Dania na ciepło 500g/os
Dorsz duszony z grzybami na maśle
Szynka po szlachecku w sosie pieprzowym
Kurczak z woka w sezamie w tajskich warzywach
Gnocchi w sosie arabiata z wędzonym tofu vege
Ziemniaczki tymiankowe
Biały ryż z pietruszką
Surówka z czerwonej kapusty
Kruche sałaty z warzywami i sosem winegret
Bufet zimny 200 g/os
Deska pieczonych mięs i pasztetów
Babeczki z kremem z łososia
Vou la vent z wieprzowiną "szarpaną"
Babeczki z białym serem i suszonymi pomidorami
Cukinia z tofu w tajskim sosie
Śliwka wędzona w boczku
Roladka ze szpinakiem i serkiem śmietankowym
Tortilla z humusem groszkowo - bazyliowym i chrupiącą sałatą
Tartaletka z kremem bonjour i podgrzybkami
Sałatka Bawarska
Sałatka Caprese z mozarellą i bazylią
Sałatka brokułowa z ziarnami
Pieczywo, masło
Bufet deserowy - 2 szt/os
Sernik z cynamonem
Ciasto z truskawkami
Ciasto czekoladowe z wiśnią
Ciasto pijak z makiem
Napoje
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)
Woda mineralna z cytryną
199 zł netto/osoba
MENU BUFETOWE II
Zupy 250ml/os
Ogonowa po węgiersku z pieczoną papryką
Zupa tajska z trawą cytrynową i makaronem ryżowym vege
Dania na ciepło 500g/os
Kaczka pieczona z antonówką i sosem żurawinowym
Beef Bourguignon na czerwonym winie
Łosoś norweski z zielonym groszkiem w cytrynowym sosie
Lasagne szpinakowe vege
Kopytka z pietruszką
Potatki ziołowo-czosnkowe z pieca
Modra kapusta
Surówka z selera
Sałaty ogrodowe z warzywami sezonowymi i winegretem
Bufet zimny 200 g/os
Deska serów polskich z winogronem, orzechami
Deska pieczonych mięs i pasztetów
Grawlax w cytrusach
Tatar wołowy z cebulką i czarną truflą
Vou la vent z zielonego ogórka z pastą z papryki
Marynowane buraki z serem koneckim
Vou la vent z musem z dyni i szałwii
Krewetki w sosie mango-jalapeno
Zielone buritto z pomidorem i musem z kraba
Sałatka Cesar z grillowanym kurczakiem
Sałatka z wędzonym pstrągiem
Sałatka z cieciorką - vege
Pieczywo, masło
Bufet deserowy 2 szt/os
Babeczki z owocami
Mini ptysie
Bezy migdałowe
Sernik cynamonowy
Napoje
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)
Woda mineralna z cytryną
Soki owocowe – 2 rodzaje
269 zł netto/osoba
MENU SERWOWANE I
Zupa
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Danie Główne
Szlachecka szynka w sosie Portobello, Gratin ziemniaczany, glazurowane buraczki w miodzie
Deser
Szarlotka na kruchym spodzie, biała czekolada z Goldwasserem, karmel
Bufet zimny 150 g/os
Deska wędlin i kabanosów z musem chrzanowym
Crepes z grillowanym kurczakiem i papryką
Marynowane buraki z serem koneckim
Babeczki z kremem z łososia z kaparami
Śliwka wędzona w boczku
Sałatka ziemniaczano - śledziowa
Sałatka nicejska z tuńczykiem
Sałatka Caprese
Napoje
Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)
Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)
Woda mineralna z cytryną
Cena 199 zł netto/osoba
MENU SERWOWANE II
Przystawka
Vitello tonnato ze schabu pieczonego w rozmarynie, rukola, mus chrzanowy
Zupa
Krem ziemniaczany z wędzonym łososiem
Danie Główne
Gęś pieczona, domowe kopytka na maśle z pietruszką, modra kapusta, sos żurawinowy
Deser
Tarta cytrynowa na maślanym cieście, coulis malinowe, mięta
Bufet zimny 150 g/os
Deska serów polskich z orzechami
Deska pieczonych mięs i pasztetów
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem
Grawlax w cytrusach
Crepes ziołowe ze szpinakiem i serkiem
Chrupiące sałaty z półgęskiem i różanym winegretem
Sałatka Cezar z kurczakiem grillowanym
Sałatka brokułowa z ziarnami
Pieczywo, masło
Cena 269 zł netto/osoba
*NA ŻYCZENIE MOŻLIWOŚĆ MENU W OPCJI WEGE, VEGAN, BEZGLUTENOWEJ
W cenie menu: stoliki koktajlowe/ stoły i krzesła dla Gości, stoły pod bufety, porcelana, szkło, sztućce, obsługa, podstawowe dekoracje kwiatowe
INFORMACJE DODATKOWE
Organizujemy bankiety od 30 do 1000 osób.
Sala w Restauracji Filharmonia na wyłączność w cenie menu dla min. 30 osób
Bankiet możemy zrealizować w dowolnym wskazanym miejscu przez Klienta, lub wynajętej przez nas przestrzeni. Współpracujemy m.in. z Polską Filharmonią Bałtycką, Dworem Artusa, Teatrem Szekspirowskim, Teatrem Wybrzeże, Muzeum II Wojny Światowej, Echo Sferą, Ratuszem Staromiejskim i wieloma innymi