Garmaż Wielkanocny 2023
Czego nie może zabraknąć na Państwa wielkanocnym stole? Pasztetów, mięs pieczonych, jajek, mazurka? Liczymy, że nasza oferta zaspokoi potrzeby Wszystkich :). Zapraszamy do składania zamówień.
Zimne przekąski:
– Jaja faszerowane musem z szynki i pora – 1 połówka 5zł
– Jaja faszerowane łososiem wędzonym i wasabi – 1 połówka/6zł
– Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 400g( 4 porcje )/89zł
– Domowy pasztet z owocami żurawiny – 200g/29zł
– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 200g/18zł
– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 200g/45zł
– Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 200g/69zł
– Sałatka jarzynowa – 500g/40zł
– Karkówka w ziołach – 150g/22zł
– Schab ze śliwką – 150g/27zł
– Sos tatarski 100ml/ 12zł
– Ćwikła domowa 100g/ 16zł
Zupy:
– Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem – 900ml /45zł
– Chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi – 900ml/55zł
Dania do podania na ciepło:
– Filet z dorsza w sosie kaparowym- 150g/ 33zł
– Filet z łososia w sosie porowym – 150g/ 43zł
– Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym – ok. 200g/27zł
– Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego – 1szt ok. 300g/ 49zł
– Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy – porcja/69zł
– Zraz wołowy w sosie własnym – 1szt ok. 150-200g/ 39zł
– De volaille z masłem– ok.150g/24zł
– Kiełbasa biała pieczoną z cebulką – 300g/39zł
– Bigos myśliwski – 500g/ 69zł
– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 14zł
– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 300g/39zł
– Buraczki zasmażane – 300g/ 29zł
Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )
– Halibut w sosie winogronowym 200 g / 55 zł
– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek – 1szt ok. 250g / 69zł
-Eskalopki z dzika w sosie borowikowym – 180 g/ 59zł
* Deska pieczonych mięs i pasztetów (karkówka w ziołach, schab ze śliwką, polędwiczka wieprzowa marynowana w rozmarynie, domowy pasztet z żurawiną ) 1000 g / 179 zł
Zamówienia przyjmujemy do 05.04.2023 na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl
Odbiór w sobotę 08.04.2023 w godzinach 13:00-15:00
