ZAMÓW ONLINE

Sprawdź opinie o nas:

Referencje logo tripadvisor, opinie o Restauracji Filharmonia logo trójmiasto, opienie o Restauracji Filharmonia

Restaurant Week

9-27 czerwca 2021

To już tradycja, że nasza Restauracja bierze udział w Festiwalu Smaków Restaurant Week.

Na tegoroczną edycję przygotowaliśmy dla Was następujące menu:

Menu A

Krem z zielonego groszku z miętą i groszkiem ptysiowym

Sakiewka z chrupiącego ciasta z kozim serem i warzywami, kruche sałaty z malinowym vinegret

Crumble z rabarbarem, krem chantilly cynamonowy

Menu B

Zupa chrzanowa z pulpecikami jagnięcymi i jajem

Ragout z dzika z warzywami i hałuskami ziemniaczanymi

Crumble z rabarbarem, krem chantilly cynamonowy

Catering GRILL - 2021

Planujesz kameralne spotkanie, imprezę ze znajomymi lub rodziną? Majówka zbliża się wielkimi krokami, a Ty masz już dość standardowych potraw z grilla? Zamów nasz Catering grillowy z dostawą do domu i ciesz się nietuzinkowymi daniami prosto z grilla!

Napisz lub zadzwoń, a my dopasujemy ofertę tak, abyś niczym się nie przejmował!

Kiełbasa biała lub śląska z cebulką – 25zł/kg

Szaszłyk z kurczaka, z boczkiem, papryką i cebulą, porcje po 150g -38zł /kg

Karkówka smoky Teksas, porcja po 150g – 38zl /kg

Skrzydełka Luissiana – 14zl/kg

Sziszkebab, porcje po 100g – 38zl /kg

Curry wurst – 24zl/kg

Kaszanka na dziko (z czosnkiem niedźwiedzia , jabłko , cebulka, musztarda rosyjska) -16zl/kg

Burgery wołowe porcja po 200g (samo mięso ) – 42zl/kg

Łosoś w liściu bananowca z kolendra – 50zl/500g

Polędwiczka wieprzowa z grilla, porcje po 150 -48zł/kg

Dorsz z grilla z warzywami w papilocie, porcja po 150g -39 zł/kg

Filet z pstrąga z masełkiem pomarańczowym i pietruszką, porcja po 150g -32zł/kg

Żeberka sous vide, porcje po 150g, 38zł/kg

Krewetki black tiger 1szt/29zł

DODATKI

Sałatka bawarska 500g/24zł

Ziemniak pieczony z bryndzą – porcja 150g – 200g -6 zł

SOSY 200ml/12zł

– BBQ

– 1000 wysp

– Koktajlowy

– Hoisin

– Czosnkowy

– Tzatziki

– Tatarski

Dania na wynos, lub z dowozem – koszt do ustalenia w zależności od adresu

Zamówienia przyjmujemy na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl  z minimum 3 dniowym wyprzedzeniem  

Catering okolicznościowy - 2021

Planujesz kameralne spotkanie lub imprezę ze znajomymi lub rodziną? Organizujesz Chrzciny, Komunię Świętą, Urodziny, Imieniny czy Obiad Ślubny, a restauracje nadal zamknięte? Zamów nasz Catering okolicznościowy z dostawą do domu i ciesz się pysznym jedzeniem ze swojej ulubionej restauracji!

Napisz lub zadzwoń, a my dopasujemy ofertę tak, abyś niczym się nie przejmował!

Zimne przekąski

– Jaja faszerowane pastą z pieczonych warzyw – 1 połówka/2,5zł

– Jaja faszerowane pastą z łososia wędzonego i wasabi – 1 połówka/3,4zł

– Ryba po grecku – 100g/9zł

– Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 100g/14zł

– Babeczki z kremem z leśnych grzybów – 1szt/3,5zł

– Krewetki w koktajlu z wakame chilli i limonki – 1krewetka/ 5,5zl

– Mini sajgonki z orientalnym sosem – 2 szt/5zł

– Domowy pasztet z żurawiną – 100g/9zł

– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 100g/9zł

– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 100g/15zł

– Tatar z łososia z kolendrą i lionką – 100g/12zł

– Sałatka jarzynowa – 500g/20zł

– Sałatka grecka – 500g/30zł

– Sałatka Cesar z kurczakiem i anchois – 500g/ 35zł

– Karkówka w ziołach – 100g/6zł                 

– Schab ze śliwką – 100g/7zł

– Sos tatarski 100ml/ 6zł

– Ćwikła domowa 100g/ 6zł

 Zupy

– Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem – 900ml /23zł

– Zupa rybna – 900ml /24zł

– Rosół królewski z kluseczkami domowymi – 900ml /24zł

– Zupa grzybowa z lanymi kluseczkami – 900ml /24zł

– Krem z pomidorów – 900ml/22zł

– Gulaves węgierska zupa z kluseczkami – 900ml/27zł

Dania do podania na ciepło

– Filet z dorsza w sosie porowym – 150g/ 18zł

– Filet z łososia w sosie cytrynowym – 150g/ 19zł

– Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami w sosie serowym – ok. 200g/14zł

– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek – 1szt ok. 250g /29zł

– Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego – 1szt ok. 300g/ 25zł

– Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy  – porcja/40zł

– Zraz wołowy w sosie własnym  – 1szt ok. 150-200g/ 25zł

– De volaille z masłem– ok.150g/12zł 

– Bigos myśliwski – 100g/ 8zł

– Golce kaszubskie z okrasą – 150g/9zł

– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 7zł

– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 100g/5zł

– Buraczki zasmażane – 100g/ 5zł

– Pierogi z mięsem ( mrożone ) – 10szt/24zł

– Pierogi ruskie ( mrożone ) – 10szt/ 23zł

– Pierogi z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 10szt/24zł

Ciasta

-Szarlotka  –   12 porcji/70zł

-Sernik ze skórką pomarańczy –  12 porcji/80zł

-Pleśniak –  12 porcji/70zł

-Tort bezowy z owocami i śmietana –  12 porcji/115zł

Dania na wynos, lub z dowozem – koszt do ustalenia w zależności od adresu

Zamówienia przyjmujemy na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl  z minimum 3 dniowym wyprzedzeniem  

Garmaż Wielkanocny - Catering Wielkanocny

Czego nie może zabraknąć na Państwa wielkanocnym stole? Pasztetów, mięs pieczonych, jajek, mazurka? Liczymy, że nasza oferta zaspokoi potrzeby Wszystkich :). Zapraszamy do składania zamówień.

Zimne przekąski:

– Jaja faszerowane kremem grzybowym – 1 połówka/2,5zł

– Jaja faszerowane pastą z pieczonych warzyw – 1 połówka/2,5zł

– Jaja faszerowane łososiem wędzonym i wasabi – 1 połówka/3,4zł

– Ryba po grecku – 100g/9zł

– Łosoś w galarecie z majonezem limonowym – 100g/14zł

– Babeczki z kremem z leśnych grzybów – 1szt/3,5zł

– Krewetki w koktajlu z wakame chilli i limonki – 1krewetka/ 5,5zl

– Domowy pasztet z owocami żurawiny – 100g/9zł

– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 100g/9zł

– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 100g/15zł

– Tatar z łososia z kolendrą i lionką – 100g/12zł

– Sałatka jarzynowa – 100g/4zł

– Karkówka w ziołach – 100g/6zł                 

– Schab ze śliwką – 100g/7zł

– Sos tatarski 100ml/ 6zł

– Ćwikła domowa 100g/ 6zł

 Zupy:

– Żur staropolski na zakwasie podprawiany grzybami i majerankiem – 900ml /23zł

– Zupa rybna – 900ml /24zł

– Rosół królewski z kluseczkami domowymi – 900ml /24zł

– Zupa grzybowa z lanymi kluseczkami – 900ml /24zł

Dania do podania na ciepło:

– Filet z dorsza w sosie porowym – 150g/ 18zł

– Filet z łososia w sosie cytrynowym – 150g/ 19zł

– Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami w sosie serowym – ok. 200g/14zł

– Goleń jagnięca w sosie z porzeczek – 1szt ok. 250g /29zł

– Staropolska gęś pieczona w sosie z borówek i wina czerwonego – 1szt ok. 300g/ 25zł

– Połówka kaczki w jabłkach, sos żurawinowy  – porcja/35zł

– Zraz wołowy w sosie własnym  – 1szt ok. 150-200g/ 25zł

– De volaille z masłem– ok.150g/12zł 

– Kiełbasa biała pieczona z cebulką  – 100g/7zł

– Bigos myśliwski – 100g/ 8zł

– Golce kaszubskie z okrasą – 150g/9zł

– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 150g ( 5szt. ) – 7zł

– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 100g/5zł

– Buraczki zasmażane – 100g/ 5zł

–  Pierogi z mięsem ( mrożone ) – 10szt/24zł

– Pierogi ruskie ( mrożone ) – 10szt/ 23zł

– Pierogi z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 24zł

Ciasta:

-Szarlotka  –   12 porcji/70zł

-Babka wielkanocna   –  12 porcji/45zł

-Sernik Wielkanocny –  12 porcji/80zł

-Pleśniak –  12 porcji/70zł

– Mazurek wielkanocny – 12 porcji/ 60zł

-Tort bezowy z owocami i śmietana –  12 porcji/115zł

Wędzonki:

– Kiełbasa dziadka – 250g/ 20zł

– Kiełbasa babci ( z jałowcem ) – 250g/21zł

– Kabanosy – 250g/ 22zł

– Schab – 250g/ 23zł

– Baleron – 250g/22zł

– Polędwiczka – 250g/ 24zł

– Szynka – 250g/ 23zł

– Boczek – 250g/ 21zł

Dania na wynos, lub z dowozem – koszt do ustalenia w zależności od adresu

Zamówienia przyjmujemy do  01.04.2021 na maila: marketing@restauracjafilharmonia.pl   

Odbiór/dostawa w sobotę 03.04.2021

Dzień Kobiet

“Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta – sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga – skarbem”

Napoleon Bonaparte

Z okazji Dnia Kobiet przygotowaliśmy dla Pań i nie tylko 🙂 lekki deser: Torcik Pavlova z owocami sezonowymi, specjalny drink Kobiece Orzeźwienie na bazie rumu i ginu oraz kilka nowości w Karcie Menu: Wyśmienity Sandacz z papardelle z cukinii i marchewki czy Pieczony udziec z barana z kaszotto.

Zapraszamy do składania zamówień na wynos oraz w niedzielę na nasz Stragan przed Restauracją.

KOLACJA WALENTYNKOWA 13-14.02.2021 Z DOSTAWĄ DO DOMU


Podobno prawdziwe szczęście to nie kochać, ale być kochanym! I tego Wam życzymy !

Miłość powinniśmy pielęgnować przez cały rok, jednak coś jest magicznego w dacie 14 lutego, że chcemy ten dzień spędzić wyjątkowo. W tym roku Walentynki świętujmy przez 2 dni. Dlatego na weekend 13-14.02.2021 przygotowaliśmy specjalne menu 4-daniowej Kolacji Walentynkowej na wynos lub z dostawą do domu. Nasza propozycja to:

Przystawka
Plastry długodojrzewającej polędwicy wołowej/ puree z jabłka/ oliwa z truflami/ podpłomyk
34 PLN
lub
Caprese z galaretką bazyliową
26 PLN


Zupa
Krem z czerwonej soczewicy ze świeżym majerankiem i chilli
19 PLN


Danie główne
Pierś z perliczki/ fondant ziemniaczany/ karmelizowana gruszka/ sos pomarańczowy
49 PLN
lub
Sandacz na pappardelle z cukinii i marchewki/ czarne puree/ wytrawny sos pieprzowy
49 PLN


Deser
Creme Brulee z ciastkiem cygaretkowym
19 PLN

Możliwość zamówienia pojedynczych dań

Kosz menu 4-daniowego dla 2-ch osób – 198zł

Wino domu białe/czerwone – 40zł/ butelka
Francuskie wino musujące Frederic Chopin – 50zł/ butelka


Zamówienie przyjmujemy telefonicznie: 58 323 83 lub mailowo: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Możliwy odbiór osobisty w Restauracji Filharmonia lub dowóz za dodatkową opłatą 

Znalezione obrazy dla zapytania: walentynki

Obiad weselny

Ślub to wyjątkowe wydarzenie w naszym życiu, które należy uczcić również w wyjątkowy sposób. Restauracja Filharmonia oferuje 3 kameralne sale z możliwością rezerwacji na wyłączność. Kameralna atmosfera, piękny widok na Motławę i Stare Miasto, wyśmienita kuchnia oraz profesjonalna obsługa to gwarancja wyjątkowego spotkania w gronie najbliższych.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą:

MENU

***

PROPOZYCJA I – Cena 130 zł/os

Przystawka

Carpaccio wołowe, sos balsamiczno-chrzanowy, parmezan, ziołowe grzanki

Zupa

Krem brokułowy z serem pleśniowym i ziołowo-maślanymi grzankami

Danie Główne

Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem camembert zapiekany z szynką dojrzewającą, mini ziemniaki, warzywa na parze z masełkiem

Deser

Tarta malinowa z coulis czekoladowym

***

PROPOZYCJA II – Cena 150 zł/os

Przystawka

Grawlax, rukola, emulsja cytrusowa, pomidorki cherry

Zupa

Krem z grzybów leśnych aromatyzowany koniakiem

Danie Główne

Polędwiczka wieprzowa duszona w Cydrze, chutney jabłkowo-rozmarynowy, puree ziemniaczano-grzybowe, glazurowana marchewka

Deser

Brownie z lodami waniliowymi i marynowanymi wiśniami

***

PROPOZYCJA III – Cena 170 zł/os

Przystawka

Pate, mix sałat, mus z owoców leśnych, rukola, kruszonka orzechowa

Zupa

Krem z białych warzyw z prażonymi jabłkami

Danie Główne

Udo kaczki, modra kapusta, kluseczki gnocchi, sos śliwkowy, śliwka

Deser

Klasyczne Creme Brulle z laską wanilii

******************

OPCJE DODATKOWE;

Napoje bezalkoholowe

Pakiet napoi serwowanych bez limitu – cena 30 zł/os

*Woda mineralna gazowana i niegazowana

*Napoje gazowane (Cola, Fanta, Sprite)

*Soki owocowe naturalne

*Kawa i herbata z dodatkami

***

Alkohole;

*Piwo Tyskie z beczki – cena 10 zł 0,5l   

*Wódka czysta Wyborowa – cena 50 zł /but. 0,5l

*Wino musujące „Frederic Chopin” – cena 50 zł/but. 0,75l

*Wino wytrawne białe i czerwone – cena 50 zł /but. 0,75l

*Alkohole własne „korkowe” – cena 20 zł/os

***

Desery i słodkości;

Tort okolicznościowy na zamówienie – cena od 15 zł/os

(smak i kształt do wyboru – 120g/os)

Wybór ciasta i słodkości w papilotach – cena 15 zł/os

(smaki do wyboru – 3 szt./os.)

Fontanna czekoladowa z dodatkami – cena 20zł/os

(trzy rodzaje owoców)

Owoce filetowane świeżo krojone – cena 10 zł/os

(trzy rodzaje owoców)

Dodatkowe danie na gorąco;

*Barszcz czerwony z pasztecikiem – cena 8 zł/os

*Żurek z kiełbaską i jajkiem – cena 10 zł/os

*Węgierska zupa Gulaslaves – 14 zł /os

*Pieczony udziec wieprzowy marynowany w ziołach i miodzie – 550zł/szt ok. 13kg dla ok. 40 os.

*Indyk pieczony w cytrusach  – 550zł/szt ok. 13kg dla ok. 30 os.

***

Bufet zimnych zakąsek – Cena 55 zł/os ( dla min. 20 osób )

(10 zakąsek do wyboru z poniższej listy)

*Wolno gotowane polędwiczki nadziewane śliwką

*Tradycyjny schab pieczony w majeranku

*Karkówka pieczona w tajskiej marynacie

*Pate z dziczyzny z kremem chrzanowym

*Soczysty melon z szynka dojrzewającą i suszonym pomidorem

*Plastry wędzonej piersi indyczej z galaretką żurawinowa

*Filet z Łososia w galaretce z buraczków z sosem wasabi

*Mini crepsy z łososiem wędzonym, szpinakiem i ricottą

*Owoce morza z warzywną salsą

*Śledzik tradycyjnie po kaszubsku

*Tatar ze śledzia z czerwoną

*Tortille z nadzieniem warzywną salsą                                                               

*Grillowane warzywa z ziołami i oliwą extra virgine                                                           

       *Vou la vent z ogóreka nadziewany kremem szczypiorkowym                            *Mozarella z pomidorami i bazylią             

  *Mix sałat z balsamicznym dresingiem, pomidorki cherry, ser grana padano

*Sałaka z grillowanym kurczakiem z makaronem Penne i marynowaną cukinią

*Sałatka nicejska – tuńczyk, jajko, fasolka, oliwki, czerwona cebula, sałata, makaron  

 *Polska sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem                             

   *Sałatka warzywna z serem typu „feta”

Do wszystkich zakąsek podawane są domowe marynaty i dipy

oraz pieczywo i masło

Do rachunku doliczany jest serwis 10%

Obiad komunijny

Komunia Święta to wyjątkowe wydarzenie dla dziecka oraz najbliższych. Uroczysty obiad w wyjątkowych wnętrzach Restauracji Filharmonia z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto to doskonałe dopełnienie tego wyjątkowego dnia.

Zapewniamy 3 kameralne sale, każda na wyłączność, przepyszną kuchnię, miłą atmosferę i profesjonalną obsługę.

Szczegóły nasze oferty poniżej:

PROPOZYCJA MENU I

Zupa

Krem z pomidorów, creme fraiche

Danie Główne

Roladki drobiowe faszerowane mozarellą i młodym szpinakiem, z kremowym sosem pesto, młode ziemniaki z koperkowym vinegret, karmelizowana marchewka

Deser

Domowa szarlotka podana z lodami

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 99 zł/osoba

PROPOZYCJA MENU II

Przystawka

Pasztet staropolski, rukola, dressing z owoców leśnych

Zupa

Rosół z koguta z kluseczkami i pietruszką

Danie Główne

Polędwiczka wieprzowa w kremowym sosie z leśnych grzybów, ziemniaki tymiankowe, glazurowane buraczki

Deser

Sernik nowojorski z sosem pomarańczowym oraz sosem

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 115 zł/osoba

PROPOZYCJA MENU III

Proszę o wybór 1 przystawki zimnej oraz 1 zupy dla wszystkich Gości.

Przystawka zimna (1 do wyboru przez Państwo)

Tatar ze śledzia bałtyckiego na plincu ziemniaczanym, roszponka, cytrusy

Lub

Schab długo pieczony w rozmarynie z dresingiem chrzanowo-buraczanym

Zupa (1 do wyboru przez Państwo)

Krem szpargowy z chipsem z bagietki

lub

Kaszubska zupa musztardowa z jajkiem

Dania główne na półmiskach ( 2 rodzaje do wyboru )

Szynka pieczona po szlachecku podana z sosem pieprzowym

Pierś z kurczaka zapiekana z salsą z papryki i szpinaku

Filet z białej ryby podany w sosie cytrynowym

Ziemniaki z pieca w ziołach

Pęczak na maśle

Surówka z marchewki na słodko

Kruche sałaty ogrodowe (świeży ogórek, rzodkiewka, pomidor, szczypior)

Desery na półmiskach 3 szt/os – 150g (do wyboru 3 pozycje)

Jabłecznik

Sernik ze skórką pomarańczy

Ciasto malinowe

Ciasto czekoladowe z wiśnią

Rolada pistacjowa

Pleśniak

Babeczka z budyniem waniliowym z owocami

Babeczka kajmakowa

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 139 zł/osoba

PROPOZYCJA MENU IV

Proszę o wybór 1 przystawki zimnej oraz 1 zupy dla wszystkich Gości.

Przystawka zimna (1 do wyboru przez Państwo)

Łosoś gravlax marynowany w burakach z rucolą

lub

 Roladka z indyka z cukinią i musem czosnkowym

Zupa (1 do wyboru przez Państwo)

 Zupa z leśnych grzybów, cream fresh

lub

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Dania główne na półmiskach ( 2 rodzaje do wyboru )

 Długo pieczona wieprzowina w Bałtyckim Porterze

Kaczka z żurawiną i antonówką

Karmazyn w kremowym sosie paprykowym

Ziołowe potatki

Domowe szpecle z pietruszką

Modra kapusta z rodzynkami

Mix sałat z vinegretem oraz warzywami

Desery na półmiskach 3 szt/os – 150g (do wyboru 3 pozycje)

Jabłecznik

Sernik ze skórką pomarańczy

Ciasto malinowe

Ciasto czekoladowe z wiśnią

Rolada pistacjowa

Pleśniak

Babeczka z budyniem waniliowym z owocami

Babeczka kajmakowa

Napoje bezalkoholowe

Kawa (mleko, cukier), herbata (cytryna, cukier)- 200 ml/os

Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)- 200 ml/os

Wodami mineralna – 200 ml/os

Cena 160 zł/osoba

DODATKOWE OPCJE

Przystawki zimne – 250 g/os (opcja bufetowa lub patery w stół)

-Dla minimum 15 osób-

Pstrąg wędzony podany na sałacie chrzanowej

Crepes ziołowe ze szpinakiem i serkiem

Kompozycja pieczonych mięs- schab ze śliwką, karkówka w ziołach, boczek pieczony z czosnkiem, Polędwiczka wieprzowa z musem chrzanowym, ćwikłą

Staropolski pasztet z musem jabłkowym lub z żurawiną

Tortilla z warzywną salsą

Tortilla z grillowanym kurczakiem, warzywami i ziołami

Grillowane warzywa z greckim serem

Sałatka Nicejska (tuńczyk, ogórek, sałata lodowa, pomidor)

Sałatka Grecka (sałata, warzywa, ser feta, winegret)

Sałatka tortellini (szynka, tortellini, ser)

Pieczywo, masło

Cena przystawek zimnych 45 zł/ osoba

MENU DLA DZIECI (do 10 roku życia)

Zupa

Rosół z makaronem, marchewką

Danie główne

Filet z kurczaka w Panco, cząstki ziemniaków, młoda marchewka

Deser

Kompozycja lodów, sos owocowy, owoce

Cena 55 zł/osoba

TORT OKOLICZNOŚCIOWY

Smaki , kształt – do wyboru

Cena od 15 zł/osoba

Do rachunku doliczany jest serwis 10%

Oferta dla min. 15 osób

Catering Sylwestrowy

ZESTAW I

Półmisek 300g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Pasztet domowy z żurawiną

Ryba po grecku

Śledzik po kaszubsku

Koszt 30zł

ZESTAW II

Półmisek 600g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Pasztet domowy z żurawiną

Ryba po grecku

Śledzik po kaszubsku

Śledzik w śmietanie

Schab ze śliwką

Koszt netto 60zł

ZESTAW III

Półmisek 1000g

Tymbaliki drobiowe z warzywami

Pate z gęsich wątróbek z zurawiną

Ryba po grecku

Śledzik po kaszubsku

Śledzik w śmietanie

Schab ze śliwką

Krewetki w skórce pomarańczy

Wołowina marynowana w cytrusach

Koszt netto 100zł

PÓŁMISEK 300G – MENU 4

– Halibut w sosie winogronowym

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin )

Cena – 80zł/patera

PÓŁMISEK 500G – MENU 5

– Halibut w sosie winogronowym

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin )

Cena – 120zł/patera

PÓŁMISEK 1000G – MENU 6

– Halibut w sosie winogronowym

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin )

Cena – 180zł/patera

* Należy wybrać jedną propozycję

Bigos myśliwski 900ml – 35zł

Strogonow drobiowy 900ml – 29zł

Barszcz z uszkami 900ml – 25zł

Dowóz dodatkowo płatny

Zamówienia przyjmujemy telefonicznie lub mailowo

 tel. 58 326 06 03 /  502 900 338

 Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Dowóz/odbiór potraw

31.12.2020 w godz. 14-18

Catering wigilijny dla firm

Wigilijne spotkania współpracowników w firmie przy świątecznych potrawach. Zorganizujemy kompleksowo cały catering z obsługą i niezbędnym sprzętem oraz przygotujemy świąteczne potrawy, które wyserwujemy w Państwa firmie. Zapraszamy do składania zamówień.

PROPOZYCJA I – Cena 89 zł netto/os

Zakąski zimne – 200 g/os.

Roladka z pstrąga z warzywami

Ryba po grecku

Roladki z karpia po żydowsku

Śledź po kaszubsku

Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulą

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Terrina drobiowa z bakaliami

Tradycyjne mięsa pieczone

Rolada z kurczaka ze szpinakiem i omletem

Domowy pasztet z żurawiną oraz musem chrzanowym

Dania gorące

Barszczyk czerwony – 200 ml/os

Pieczony filet z pstrąga w sosie porowym- 100 g/os

Plastry pieczeni z szynki z sosem z owoców leśnych- 100 g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Łazanki z kapustą- 100 g/os

Ziemniaki zapiekane z czosnkiem i rozmarynem- 150 g/os

Desery – 100 g/os

Sernik tradycyjny

Strucla makowa z bakaliami

Piernik z marmoladą

Szarlotka z cynamonem

PROPOZYCJA II – Cena 109 zł netto/os

Zakąski zimne – 250 g/os

Roladka z pstrąga z warzywami

Tartaletki z musem z łososia i kaparami

Ryba po grecku

Roladki za karpia po żydowsku

Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulą

Śledź w oliwie z imbirem i kaparami z papryczkami chili

Mięsa pieczone

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Sałatka śledziowa z mini ziemniaczkami i burakiem

Sałatka z makaronem grandini i bakaliami

Łazanki z miodem, orzechy włoskie

Terrina drobiowa z bakaliami

Domowy pasztet z żurawiną i musem chrzanowym

Dania gorące

Zupa rybna- 100 ml/os

Krem z grzybów leśnych- 100 ml/ os

Filet z łososia w sosie cytrynowym- 100 g/os

Kaczka z sosem śliwkowym- 100g/os

Pierogi z kapustą i grzybami- 3 szt/os

Łazanki z kapustą – 70/os

Modra kapusta- 100 g/os

Pęczak z masłem ziołowym- 100 g/os

Ziemniaki staropolskie- 150 g/os

Desery – 100 g/os

Makówka

Biszkoptowe z jabłkiem

Czekoladowe z wiśniami

Ciasto marchewkowe z bakaliami

Sernik miodowo –cynamonowy

Garmaż na Wigilię i Święta

Tradycyjne potrawy Wigilijne i Świąteczne oraz kilka zaskakujących propozycji znajdziecie Państwo w naszej ofercie garmażu. Nie możemy Was gościć u nas, ale my możemy zagościć u Was w postaci naszych przepysznych dań. Zapraszamy do składania zamówień.

Zimne przekąski zamówienie min. 4 porcje

– Ryba po grecku – 50g / 4 zł

– Śledź po kaszubsku – 50g / 3 zł

– Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulą – 50 g / 3 zł

– Tatar ze śledzia z czerwoną cebulką – 50 g / 4 zł

– Tatar z łososia z kolendrą i limonką – 50 g / 7 zł

– Pstrąg w galarecie na warzywach – 50 g / 5 zł

– Łosoś w galarecie z majonezem limonkowym – 50 g / 6 zł

– Rolada z pstąga z kaparami – 50 g / 5 zł

– Krewetki w koktajlu z wakame chili i limonki – 1 krewetka/ 6 zł

– Jaja faszerowane pastą z pieczonych warzyw – 1 szt/ 2,5 zł (połówka)

– Jaja faszerowane musem z łososia i wasabi – 1 szt / 3 zł (połówka)

– Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i marynowanym grzybkiem – 50 g / 9 zł

– Tymbaliki drobiowe z warzywami – 50 g / 4 zł

– Domowy pasztet z owocami żurawiny – 50 g / 4 zł

– Sałatka jarzynowa – 100 g /4 zł

– Karkówka w ziołach – 100 g / 6 zł

– Schab ze śliwką – 100 g / 7 zł

– Paszteciki z kapustą i grzybami – 1 szt / 3 zł

– Paszteciki z mięsem – 1 szt / 4 zł

Zupy

– Barszcz czerwony – 900 ml / 19 zł

– Zupa rybna – 900 ml / 24 zł

– Rosół królewski z kluseczkami domowymi – 900 ml / 24 zł

– Zupa grzybowa z lanymi kluseczkami – 900 ml / 24 zł

Dania do podania na ciepło, zamówienie min 4 porcje

– Filet z pstąga zapiekany z suszonymi pomidorami – 150 g / 10 zł

– Filet z łososia w sosie cytrynowym – 150 g / 19 zł

– Filet z dorsza w sosie porowym – 150 g / 18 zł

– Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami z sosem serowym – 200 g / 14 zł

– Golonka po bawarsku pieczona w starogdańskim piwie – 1 szt ok. 500g / 25 zł

– Pieczona noga z gęsi z borówkowym sosem – 1 szt ok. 300 g / 25 zł

– Gęsi Pipek ( Gulasz ze smażonych żołądków gęsich) – 400 g / 27 zł

– Zrazy wołowe – 150 g / 17 zł

– Devolaille z masłem i pietruszką – 150 g / 12 zł

– Kluski śląskie okraszone masłem i pietruszką – 100 g / 4 zł

– Modra kapusta tradycyjnie z rodzynkami – 100 g / 5 zł

– Kapusta z grzybami – 100 g / 5 zł

– Bigos Myśliwski – 100 g / 7 zł

– Pierogi z mięsem ( mrożone ) – 10 szt / 24 zł

– Pierogi ruski ( mrożone ) – 10 szt / 23 zł

– Pierogi z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 10 szt / 24 zł

– Uszka z kapustą i grzybami ( mrożone ) – 500 g / 35 zł

Ciasta ( zamówienie min. 12 porcji – blaszka)

– Szarlotka na kruchym spodzie – 12 porcji/ 70 zł

– Ciasto marchewkowe z bakaliami – 12 porcji / 75 zł

– Piernik świąteczny – 12 porcji / 65 zł

– Strucla z makiem – 12 porcji / 80 zł

– Sernik Bożonarodzeniowy ze skórką pomarańczy – 12 porcji / 80 zł

– Creme Brulee – 12 zł / 150 zł

Premium zamówienie min. 4 porcje ( * nie dotyczy )

– Halibut w sosie winogronowym 200 g / 42 zł

– Peklowana gicz jagnięca faszerowana gęsimi żołądkami 200 g / 47 zł

* Plater owoców morza w formie koktajlowej – ośmiornica, krewetki, małże św. Jakuba, ceviche z łososia z kolendrą 600 g / 149 zł

* Deska kaszubskich serów własnej produkcji ( ser frisztikowy z kozieradką lub czarnuszką bądź orzechami , ser smędzony , ser długodojrzewający typu rubin ) 450 g / 59 zł

Koszt dostawy do ustalenia.

Zamówienia przyjmujemy do 21.12.2020r. w godzinach 11:00-19:30

 tel. 58 323 83 58 /  502 900 338

 Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl

Dowóz/odbiór potraw

23.12.2020r. w godz. 17:00-20:00

24.12.2020r. w godz. 10:00-14:00

Świąteczne kosze prezentowe

Wyroby własne Restauracji Filharmonia to oryginalny prezent dla pracowników, rodziny czy przyjaciół. Nasze kosze wypełnione są takim smakołykami Kuchni Polskiej jak nalewki, oliwy, smarowidła, konfitury, czy marynaty. Zapraszamy do składania zamówień.

Kosz prezentowy I

Nalewka Kawówka 250 ml

Oliwa pietruszkowa 300 ml

Marynowana dynia z miodem 200g

Marynowane buraczki 200 g

Konfitura z czarnej porzeczki 200g

Powidła ze śliwek 200g

Pasztet wieprzowy 200g

Smalec tradycyjny ze skwarkami 200g

Łopatka wieprzowa w galarecie 200g

CENA 99 PLN NETTO

Kosz prezentowy II

Nalewka z aroni 250 ml

Oliwa z kolorowym pieprzem 300 ml

Oliwa rozmarynowa 300 ml

Marynowana papryka 200g

Marynowane cukinia z chili 200 g

Konfitura z czerwonej porzeczki 200g

Powidła ze śliwek 200g

Pasztet z gęsi 200g

Smalec tradycyjny ze skwarkami 200g

Smalec z dzika 200 g

Łopatka wieprzowa w galarecie 200g

Golonka wieprzowa w galarecie 200g

Zylc wieprzowy 200g

CENA 145 PLN NETTO

Kosz prezentowy III

Nalewka z rokitnika 250 ml

Nalewka Kawówka 250 ml

Oliwa cytrynowa 300 ml

Oliwa czosnkowa 300 ml

Oliwki w oliwie ziołowej 200g

Marynowana cukinia z chili 200 g

Konfitura z żurawiny 200g

Konfitura wiśniowa 200g

Powidła ze śliwek 200g

Pasztet z gęsi 200 g

Pasztet z jelenia 200g

Smalec z dzika 200g

Smalec tradycyjny ze skwarkami 200g

Mięsiwo drobiowe w galarecie 200g

Golonka wieprzowa w galarecie 200g

Zylc wieprzowy 200g

CENA 195 PLN NETTO

Restaurant week 28.10-16.11.2020r.

To już tradycja, że bierzemy udział w Festiwalu Restaurant Week. Prezentujemy Wam menu na edycję jesień 2020r. :
Menu A
Hummus/ grzanka/ suszony pomidor/ puder z czarnej oliwki/ oliwa cytrynowa
Boczniak królewski/ kasza pęczak/ burak/ redukcja czerwonego wina
Panna cotta malinowa/ kokos/ kruche ciasto
Menu B
Ogon wołowy/ boczniak królewski/ kawior z łososia/ puree z selera/ demi glace
Schab z dzika/ wędzona słonina/ puree z kasztana/ sos jeżynowy/ marchew/ chips z jarmużu
Topinambur/ biała czekolada/ malina

Catering do domu

catering-okolicznosciowy

Catering okolicznościowy 2020

Organizacja uroczystości rodzinnej czy spotkania towarzyskiego w domu to często duże wyzwanie logistyczne i gastronomiczne dla Gospodarzy. Nasza propozycja cateringu okolicznościowego jest odpowiedzią na Państwa potrzeby. Szeroka oferta przepysznych dań w atrakcyjnych cenach.

Catering na jachty

Realizujemy zamówienia na catering na jachty.

  • przekąski typu Finger Food
  • lunche
  • mini bufety
  • słodkości
  • patery z owocami
  • napoje
  • niezbędny sprzęt

Ceny już od 20zł/os.

Restaurant Week 17.06-05.07.2020

To już kolejna edycja Restaurant Week z naszym udziałem. Jak zawsze zapraszamy na niezwykłe doznania kulinarne.

Menu A

Przystawka: Domowe pastrami z sosem z wędzonych szprotów i kaparów, liście rucoli i sałata Radicchio

Danie główne: Rib Eye steak, sałaty wiosenne z truskawką, puree z marchwi i imbiru, młoda rzodkiewka

Deser: Sorbet z czarnego bzu z chipsem z jabłka

 

Menu B

Przystawka: Muffin z pieczonych warzyw prowansalskich z wegańskim majonezem wasabi i ziołowym grissini

Danie główne: Zielone gnocchi z sosem portobello z wędzonym tofu i marynowaną marchewką

Deser: Buraczane brownie z wiśniami i orzechami w karmelu

 

 

Vouchery na przyszłość z rabatami do 50%!

Vouchery na przyszłość z rabatami do 50%!
Oferta dostępna w sprzedaży tylko do 31.05.2020r., ilość ograniczona.
Wartość voucherów 1 rok.
Voucher można zamówić pisząc na adres:  marketing@restauracjafilharmonia.pl, lub dzwoniąc na numer tel. 502 900 338

Catering Wielkanocny

Dania z dowozem do klienta

Drodzy Klienci, Przyjaciele przygotujemy i dostarczymy Wam pyszne jedzonko do domu bądź pracy.
Wspierajmy się wzajemnie!

Voucher na Przyszłość

Zamknięcie Restauracji

Drodzy goście!

W związku ze stanem zagrożenia epidemicznego oraz zawieszeniem działalności restauracji informujemy, że wszystkie rezerwacje są anulowane, a Restauracja Filharmonia będzie nieczynna do odwołania

Jednocześnie informujemy, że Festiwal Beer Food Week został zawieszony. Szczegóły dotyczące zwrotów uzyskacie bezpośrednio u partnera.

Weekend za pół ceny również został odwołany

Jednocześnie informujemy, że nasza druga Restauracja “Harmonia” jest czynna w godzinach 7:00-20:00 i serwuje dania na wynos oraz z dowozem.

http://restauracjaharmonia.pl/

Zamówienia prosimy składać pod numerem telefonu
☎️58 326 06 03

Odpoczywajcie dużo i śledźcie nas na bieżąco!

Zasady bezpieczeństwa

Szanowni Goście,
 
w związku z obecną sytuacją, która ma miejsce w naszym kraju wprowadzamy szereg procedur i środków prewencyjnych.
Zdrowie naszych klientów, a także zdrowie naszych pracowników stanowi dla nas w tej chwili priorytet.
 
Oto kilka wprowadzonych zasad:
⭐️ klamki, uchwyty, poręcze, toalety dezynfekowane są kilkanaście razy dziennie
⭐️pomocniki kelnerskie oraz bary przecierane są specjalnym środkiem odkażającym
  stoły dezynfekowane są po każdym gościu
⭐️ stoły nakrywamy jednorazowym bieżnikiem i zmieniamy go po każdym kliencie
⭐️ porcelana, sztućce, szkło są myte i wyparzane w specjalistycznych maszynach
⭐️ pracownicy na kuchni używają rękawiczek i odzieży ochronnej
⭐️ płatności preferujemy metodą bezgotówkową
⭐️pracownicy, którzy są przeziębieni lub wrócili w ostatnim czasie z zagranicy, zostali oddelegowani do domu
Informujemy, że w naszym lokalu istnieje możliwość zamówienia dań na wynos.
Zamówienia prosimy składać telefonicznie pod numerem 58 323 83 58.
W przypadku większych zamówień zapewniamy transport we wskazane miejsce

Godziny pracy Restauracji

Szanowni Goście,
informujemy, że jesteśmy otwarci codziennie bez zmian od 12:00.

Zapraszamy do składania rezerwacji pod numerem tel. 58 323 83 58

MENU WEEKEND ZA PÓŁ CENY

WEEKEND ZA PÓŁ CENY
20-22.03.2020

Przystawka
Wątróbka indycza z mango, jalapeno i groszkiem cukrowym – cena indywidualna z 32zł na 16zł

Zupa
Bulion na styl tajski z warzywnym makaronem i kolendrą  – cena indywidualna z 22zł na 11zł

Danie główne
Pstrąg łososiowy przekładany musem z dorsza na puree groszkowym z kolorowymi warzywami – cena indywidualna z 58zł na 28zł

Deser
Krem z czarnego bzu w białej czekoladzie z malinami i kruszonką czekoladową – cena indywidualna z 23zł na 12zł

Cena całego zestawu w promocji 49 zł

 

Kolacja walentynkowa

Zaskocz wybrankę/wybranka swojego życia i zarezerwuj stolik w Restauracji Filharmonia 💞
Zapraszamy do składania rezerwacji na Kolację Walentynkową ❤️
Dla każdej osoby specjalny drink, który rozbudzi wiele twardych serc!

☎️ 58 323 83 58
💻 marketing@restauracjafilharmonia.pl

KOLACJA WALENTYNKOWA

WELCOME DRINK
Amoroso

AMUSE BOUCHE
Ostryga podana z kwaśną pianą cytrynową i grillowaną limonką

PRZYSTAWKA
Roszponka z rukolą w parmezanowym koszyku z pomidorkami cherry, krewetką tygrysią marynowaną w miodzie i peperoncini
Wino: Winnica Turnau / Baniewice / Riesling

ZUPA
Turecka zupa z czerwonej soczewicy podprawiana kuminem i ostrą papryczką podana z pitą i cytryną

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
Rolada z kaczki Cherry Valley faszerowana warzywami korzeniowymi, marynowana rzodkiew, liście botwiny, rösti porowe, sos maślany
Wino: Il Bugiardo / DOC Valpolicella Ripasso Classico Superiore /
/ Croatina, Oselet, Rondinella, Corvinone, Corvina
Kałamarnica Humbolta w lekkim zielonym curry z warzywami, mlekiem kokosowym i gnocchi nero
Wino: Kaltern / DOC Alto Adige Suditrol / Sauvignon Blanc

DESER
Mus pistacjowy z orzechami w zielonym zamszu, lawendowy kawior, maliny
Calvados: Grand Solage de Boulard

Cena za kolację  240 PLN/ PARA
Cena za kolację z winami 340 PLN/ PARA

Prosimy o składanie rezerwacji
*Telefon  +48 58 323 83 58
*Email: marketing@restauracjafilharmonia.pl
Ilość miejsc ograniczona
www.restauracjafilharmonia.pl

 

 

Wesołych świąt!

Najlepsze życzenia od Restauracji Filharmonia! 🎄
 
Informujemy, że w dniach 22-26.12.2019 ładujemy akumulatorki po ciężkim grudniu. 🎄
 
Zapraszamy 27.12.2019! 🎄

Kolacja sylwesterowa 2019/2020 - Menu degustacyjne

MENU KOLACJA SYLWESTROWA 2019/2020 

Aperitif: Jean de La Fontaine Brut / Pinot Muenier, Chardonnay, Pinot Noir / AOC Champagne

Amuse-bouche
Ostryga w limonowej emulsji z zieloną pianą pietruszkową

Przystawka
Poulled pork z grillowanym ananasem i dymionym dresingiem whisky
Wino: Sherry Manzanilla „La Jaca” / Palomino / DO Manzanilla-Sanlucar de Barrameda

Zupa
Truflowy krem z pasternaku z ziołowym grissini

Danie rybne
Sum w kruszonce z kolendry , szafranowy bulgur, sos krewetkowo-bananowy, zielony groszek cukrowy
Wino: Kaltern Quintessenz / Sauvignon Blanc / DOC Alto Adige – Sudtriol  

Intermezzo
Granita z różowego grejpfruta z kandyzowaną skórką

I danie mięsne
Rolada z perliczki z tymiankowymi warzywami, sos Dijon-estragonowy, gratin ziemniaczany, marynowana w burakach rzodkiew, liście szpinaku
Wino: Joseph Drouhin Rully 1-er Cru Blanc / Chardonnay / AOC Rully 1-er Cru

II danie mięsne
Pieczeń jagnięca w karmelowym sosie z kardamonem i chilli, puree z pieczonej marchwi, sałatka z liści rukoli i granatu
Wino: Bardon Gran Reserva / Tempranillo, Mazuelo, Garnacha / DOCa Rioja

Deser
Sernik jagodowy z pomarańczowymi lodami oraz kruszonką z białej i ciemnej czekolady
Likier: Licor 43

Cena
Menu w opcji bez win w cenie – 290 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie – 440 zł/osoba

Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.

Lampka francuskiego wina musującego „Frederic Chopin”dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.

Zapraszamy!

Rezerwacji prosimy dokonywać pod nr telefonu +48 58 323 83 58 Ilość miejsc ograniczona.

Wigilia firmowa 2019

Serdecznie Państwa zapraszamy do zorganizowania świątecznego spotkania wigilijnego w malowniczych wnętrzach Restauracji Filharmonia.
Poczęstunek możemy przygotować na jednym z trzech eleganckich
poziomów restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Gdańską Starówkę.
Możemy również zorganizować poczęstunek w siedzibie Państwa firmy.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
marketing@restauracjafilharmonia.pl

Menu - weekend 1/2 ceny

Poniżej prezentujemy menu Szefa Kuchni, które bierze udział w weekendzie za 1/2 ceny!

 

Przystawka
Parfait rakowy z pianą z zielonej pietruszki na grzance – cena indywidualna  z 32zł na 16zł

Zupa
Kremowa zupa z brukwi z grissini ziołowym – cena indywidualna z 22zł na 11zł

Danie główne
Karmazyn z rozmarynie i maśle, gnocchi arabbiata, sałatka z rukoli i owoców granatu – cena indywidualna z 58zł na 28zł

Deser
Sernik gruszkowy z figą w amoniaku – cena indywidualna z 23zł na 12zł

Cena całego zestawu w promocji to tylko 49 zł

 

Weekend za 1/2 ceny!

Mamy dla Was kolejną rewelacyjną wiadomość!

W dniach 22-24.11.2019 bierzemy udział w weekendzie za pół ceny!

Już wkrótce zdradzimy Wam dnia, które  w tych dniach zostaną obniżone o 50%